Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2022 η λειτουργία οκτώ κοινωνικών δομών

21:02 9/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συνέχιση της λειτουργίας  των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων  στην Περιφέρεια  Θεσσαλίας διασφαλίζει η απόφαση του Περιφερειάρχη  Κώστα Αγοραστού για παράταση της χρηματοδότησης των Δομών από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, μέχρι το τέλος του 2022.   Στις  8 συνολικά Δομές- από ένα Κοινωνικό Φαρμακείο και ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα

και Καρδίτσα-  ωφελούνται περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι. Και απασχολούνται 16 άτομα.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Διασφαλίζουμε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020  τη λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων  μέχρι το τέλος του 2022. Καλύπτουμε τις δαπάνες για την πληρωμή του προσωπικού που απασχολείται στις Δομές, την προμήθεια αγαθών, αναλώσιμα και άλλα  λειτουργικά έξοδα.

Ενισχύουμε τους Δήμους ώστε να ανταποκριθούν  στα έξοδα λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων και διασφαλίζουμε ότι περισσότεροι από 3.000  άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά διατροφής και στα φάρμακά τους.  Παράλληλα διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας των απασχολούμενων στις Δομές. Με ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αρμόδια Υπουργεία,  συγχρονίζουμε τις  Κοινωνικές Δομές με την εποχή μας.  Παράλληλα, ενισχύουμε την απασχόληση, γιατί ο αποτελεσματικότερος  τρόπος για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι αποκλειστικά η πολιτική  χορήγησης επιδομάτων».

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα