Παραμένουν στα μπλόκα. Πότε και πού θα αποκλείσουν δρόμους

11:50 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Θεσσαλίας και παράλληλα διοργανώνουν και σχεδιάζουν επιπρόσθετες διαμαρτυρίες και δράσεις με στόχο να αναδείξουν τα προβλήματά τους.

Το μπλόκο της Νίκαιας ενισχύθηκε με ακόμη 50 τρακτέρ που ήρθαν χθες από χωριά της καρδίτσας. Στις 16.00 ως τις 18.00 οι αγρότες θα κλείσουν και το ρεύμα προς Θεσσαλόνικη. Τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Βελεστίνου. Απο παρακαμπτήριους δρόμους γίνεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα για όσο διάστημα διαρκέσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Για

μία ώρα από τις 17.00 ως τις 18.00 θα κλείσουν το δρόμο Λάρισας-Αγιάς οι αγρότες της περιοχής, στο ύψος του Γερακαρίου. Χθες διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στο μπλόκο. Φορείς της Αγιάς θα επισκεφθούν το μπλόκο προς συμπαράσταση του αγώνα τους. Στις 18.00 εκπρόσωποι των αγροτών θα μεταβούν στο δημαρχείο Αγιάς, όπου θα συνεδριάζει το δημοτικό σύμβουλιο και θα βγει ψήφισμα συμπαράστασης.

Οι αγρότες του Τυρνάβου θα κλείσουν και σήμερα από τις 18.00 ως τις 20.00 το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης στη διασταύρωση Αργυροπουλίου. Νωρίτερα, 16.00-18.00 θα κλείσουν την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Ελασσόνας στο Δαμάσι οι αγρότες της περιοχής.

Αγρότες από τη Ραχούλα, την Μάνδρα και την Αμυγδαλέα Λάρισας έχουν συγκεντρωθεί με 70 τρακτέρ στην αερογέφυρα Αμυγδαλέας, στο δρόμο Λάρισας-Τρικάλων. Προς το παρόν περιμένουν και άλλα τρακτέρ και δεν έχουν προβεί σε αποκλεισμό.

Αύριο, αγρότες από τα χωριά του δ.Κιλελέρ, που περύσι βρίσκονταν στο μπλόκο των Τεμπών, θα βγουν στον Πλατύκαμπο και από τον Τύρναβο στο κόμβο Γυρτώνης (ΠΑΘΕ). Θα μετρήσουν δυνάμεις και θα αποφασίσουν αν και προς τα πού θα κινηθούν.

Την Τετάρτη, τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας θα συνοδεύσουν το καραβάνι για την υγεία της ΠΟΕΔΗΝ. Την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Αυτόνομα αποφάσισαν να κινητοποιηθούν οι κτηνοτρόφοι μετά από σύσκεψη με μεγάλη συμμετχή από όλη την Ελλάδα που έγινε στον Τύρναβο Λάρισας.
Στις 7 Φεβρουαρίου θα διαμαρτυρηθούν έξω από τις κατά τόπους Περιφέρειες. Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αποκατάσταση της αδικίας, όπως λένε, με τις εξισωτικές αποζημιώσεις και ενεργοποίηση των ενισχύσεων De minimis για να καλυφθεί η απώλεια παραγωγής λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα