Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:10 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ
Όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα και αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία ή θα πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα ή να οδηγηθεί η χώρα σε άμεσες εκλογές, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής από την Καβάλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης,

κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας του κόμματος. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης.

Καβάλα: Μικρής έκτασης επεισόδια
Μικρής έκτασης επεισόδια χθες στην Καβάλα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στις Καμάρες για τα Ίμια και την αντισυγκέντρωση και πορεία αναρχικών. Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αναπτύχθηκε στο κέντρο της πόλης για την αποτροπή επεισοδίων.

ΑΜΘ: Δηλώσεις Περιφερειάρχη για το ΒΑΑ
Δηλώσεις σχετικά με το θέμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) θα κάνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εκμεταλλευτούν οι δήμοι Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας από 8,5 εκ. ο κάθε δήμος.

ΑΜΘ: Αυξητική τάση των Βούλγαρων επισκεπτών
Αυξητική τάση στην προτίμηση περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης -πάνω από 10%- σε σχέση με το 2016 δείχνουν τα στοιχεία από τουριστικά γραφεία της Βουλγαρίας για το 2017. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας τουριστικής επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, για τη φετινή χρονιά η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι εντονότερη και την Άνοιξη.

Καβάλα: Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
Συνεδριάζει αύριο (Τρίτη) η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Καβάλας, στις 2 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Κατά την διάρκεια της θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις Ουτρέχτης, Βιέννης και Κωνσταντινούπολης ενώ θα γίνει τροποποίηση του προγράμματος συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την εξέλιξη της Α’ φάσης σχεδιασμού της γαστρονομικής ταυτότητας του Δήμου Καβάλας.

Καβάλα: Νέα Νομαρχιακή επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ
Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή εξέλεξε η νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας η οποία συνεδρίασε χθες. Η Νομαρχιακή Επιτροπή με τη νέα της σύνθεση θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να εκλέξει τη νέα Γραμματεία του κόμματος.

Καβάλα: Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ.
Με 18 ειδικότητες θα στελεχωθούν οι δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ. μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έως και Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr

Καβάλα: Νέα ενημέρωση για δασικούς χάρτες
Ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες του νομού Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (30 Ιανουαρίου), στις 6:30 το απόγευμα, στην Ελευθερούπολη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον δήμο Παγγαίου και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δασών. Ομιλητές σε αυτή, θα είναι ο δασολόγος-διευθυντής δασών Καβάλας, Ιωάννης Καπετανγιάννης, ο δικηγόρος-τέως νομικός σύμβουλος του ΓΕΩΤΕΕ, Δήμος Νικόπουλος και οι δασολόγοι, Διαμαντής Σταγκίδης και Χρήστος Καραχρήστος.

Δράμα: Συναντήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και τον Γιώργο Ζαμπέτα
Ξεκινούν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στη Δράμα, οι συναντήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και τον κόσμο του, που για δεύτερη φορά διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Οικολογικής Κίνησης της περιοχής. Συντονιστής της δράσης θα είναι ο δάσκαλος Δημήτρης Καζάκης ενώ φέτος θα έχει ως θέμα της, τη ζωή και το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη μέχρι 1η Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο κτήριο «Κυριάκος Δοματζόγλου». Όσοι ενδιαφέρονται να τις παρακολουθήσουν, μπορούν να το δηλώσουν στην Οικολογική Κίνηση Δράμας, στο τηλέφωνο 25210 46423, από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δράμα: «Αγαπητέ θεέ» από το Μουσικό Σχολείο
Οι Μαθητικές Κοινότητες και η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Δράμας ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Αγαπητέ θεέ», της οποίας το κείμενο είναι διασκευή αποσπασμάτων του έργου του Έρικ Εμανουέλ Σμιτ. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στις 20:30, και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Η παράσταση έχει συμβολική τιμή εισόδου: 3 ευρώ και πραγματοποιείται για ενίσχυση των Μαθητικών Κοινοτήτων του Σχολείου.

Αθλητικά
Με σκορ 1-0 νίκησε η ομάδα της Καβάλας τον Λαγκαδά στην έδρα της, κατά την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Η Δόξα Δράμας νίκησε στην έδρα της τη Δόξα Προσκυνητών με 4-2.
Το Σάββατο η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας νίκησε στο Κλειστό τον Εθνικό με 76-70.

Καιρός
Νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, αδωνις γεωργιαδης, δημήτρης καζάκης, καβαλα, εκλογες, νεα δημοκρατια, νοδε, αμθ, κομοτηνη, συγκεκριμένο, νέα, συριζα, οαεδ, συμμετοχή, γεωτεε, δραμα, σμιτ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, καιρος, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα, το θεμα, δημήτρης καζάκης, εδρα, θεμα, θρακη, ιμια, προγραμμα, τηλεφωνο, χαρτες, αδωνις, αμθ, ανοιξη, βραδυ, γεωτεε, γινει, γραφεια, δασκαλος, δευτερα, δυναμη, δημος, δηλωσεις, δοξα, δοξα δραμας, αιθουσα, ευρω, εκθεσεις, ενημερωση, εξελιξη, ζωη, ομιλια, καζακης, κελσιου, κειμενο, κινηση, μακεδονια, νοδε, ομαδα, πεμπτη, προσληψεις, πρωι, ρεμπετικο, σαββατο, συγκεκριμένο, συμμετοχή, σμιτ, ταση, τεως, τιμη, τουριστικα γραφεια, φορα, χρηστος, ιωαννης, ωδειο, μποφορ, δημητρης, ενωση, επεισοδια, εθνικο, χωρα, κλειστο, πληροφοριες, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα