Παραλαμβάνονται 20 .000 εμβόλια για την οζώδη δερματίτιδα στη Θεσσαλία

12:49 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των βοοειδών στην Περιφέρεια σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. Ήδη έχει αρχίσει η παραλαβή της πρώτης παρτίδας από 20 χιλιάδες εμβόλια για την συγκεκριμένη ασθένεια, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία του εμβολιασμού των 151.000 συνολικά βοοειδών κρεατοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής στη Θεσσαλία.

Από την ενημερωτική σύσκεψη που έγινε τον Ιούνιο

στην Περιφέρεια για την οζώδη δερματίτιδα
Δυστυχώς όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, τα δεδομένα της επιστημονικής βιβλιογραφίας για τη συγκεκριμένη νόσο έχουν διαψευστεί, αφού στην πράξη αποδείχθηκε ότι μεταδίδεται ταχύτατα και εξαφανίζει το ζωικό κεφάλαιο. Η οζώδης δερματίτιδα είναι μια ασθένεια που εντοπίζεται στις υποσαχάριες χώρες, αλλά μεταφέρθηκε τελικά και εξαπλώθηκε και επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Και ως Ένωση Περιφερειών, αλλά και ως Θεσσαλία κινητοποιηθήκαμε για να προλάβουμε καταστάσεις, διευκρίνισε ο κ. Αγοραστός στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος του εμβολίου δεν ξεπερνά το 1,89 ευρώ για κάθε ζώο.
Με βάση το ζωικό κεφάλαιο το 151.
Keywords
Τυχαία Θέματα