Αυξάνονται οι αγρότες στη συλλογή κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων

12:28 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την ανταπόκριση των αγροτών για τη συλλογή των κενών συσκευασίας φυτοφάρμακων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά και για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια στο Δήμο Κιλλέρ και σιγά –σιγά επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους δήμους του Νομού Λάρισας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα αυτού μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Σταυρίδης ο οποίος

είπε :
«Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει για φέτος , έχει πάει πολύ καλά, σε κάποιες περιοχές είναι ακόμα πιο θετικά τα αποτελέσματα. Τα τρία χρόνια που εφαρμόζεται στο δήμο Κιλελέρ η τάση είναι πολύ αυξητική και τα δύο χρόνια που εφαρμόστηκε σε άλλους δήμους τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά. Φέτος η χρονιά φαίνεται ότι θα πάει ακόμα καλύτερα.

Συνεχές μέλημα είναι να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε τον κόσμο, σήμερα στο Βελεστίνο θα γίνει επίδειξη για την βαθμονόμηση και πως πρέπει να γίνεται σωστά η συντήρηση ενός ψεκαστικού γιατί όλα αυτά επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα, αν δεν γίνει σωστά η συντήρηση του ψεκαστικού πιθανόν να πέφτει φάρμακο αλόγιστα, να μην πηγαίνει στο φυτό αλλά στο περιβάλλον και να μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα