Παππάς: Τομή για τα τηλεοπτικά πράγματα η απόφαση του ΕΣΡ – Προαιρετική η ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων

17:38 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Tομή στα τηλεοπτικά πράγματα», χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς την απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. «Μέσα σε λίγους μήνες αυτή η σύνθεση του ΕΣΡ έκανε όσα δεν έγιναν εδώ και 15 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον τηλεοπτικό διαφημιστικό

χρόνο, έκανε λόγο για πολύ σημαντική απόφαση στην προσπάθεια να ρυθμιστούν τα ζητήματα της ραδιοτηλεόρασης. Κάλεσε μάλιστα όλες τις πολιτικές πτέρυγες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την απόφαση του ΕΣΡ «για να περάσουμε στην επόμενη μέρα». «Ορισμένοι από εμάς που υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο από το ΜΜΕ θα θυμόμαστε αυτές τις στιγμές με ελαφρύ μειδίαμα αλλά και με αίσθημα δικαίωσης για την επιμονή μας και τη δυνατότητα που δίνεται στην πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο τοπίο», δήλωσε σε έναν πιο προσωπικό τόνο.

Αλλαγές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, ο κ. Παππάς εξήγγειλε αλλαγές με την σημαντικότερη να αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα που εισάγεται με το νομοσχέδιο και θα αφορά την αγορά και διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν θα είναι υποχρεωτική η δημοπράτηση, θα είναι προαιρετική» ενώ παραμένει υποχρεωτική η καταγραφή όλων των συναλλαγών που αφορούν στην διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου αλλά θα υπάρχει πλέον «δυνατότητα δημοπράτησης για όσους το επιθυμούν μέσω του συστήματος».

Τέλος, προανήγγειλε επανεξέταση του φορολογικού πλαισίου των τηλεοπτικών σταθμών.

«Είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις, στο πλαίσιο μάλιστα μιας συμπιεσμένης αγοράς δυσκολεύει τα πράγματα» ανέφερε ο υπουργός.

Ρεπορτάζ Νίκος Τσιμπίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα