Πανσερραϊκός: Φιλί… ζωής από τον Γκούρτσα

21:03 10/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός κερδίζοντας με σκορ 2-1 τον Απόλλωνα Λάρισας για την 21η αγωνιστική της Football league.

Οι «κόκκινοι» πήραν μια νίκη που τους δίνει… οξυγόνο και δύναμη στην προσπάθεια που κάνουν να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γκούρτσα που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του ο Πανσερραϊκός

έκανε το χρέος του που ήταν να κερδίσει ένα κρίσιμο παιχνίδι γνωρίζοντας ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν καταδικαστικό.

Αποφασισμένος στο πρώτο

Με μια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της Καλαμαριάς παρατάχτηκε ο Πανσερραϊκός κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος ξεκίνησε στη θέση του Ναζίμ ενώ ο Τάσος Κρητικός είχε ξανά φανέλα βασικού με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να τονίζει στις δηλώσεις του ότι αυτό που προέχει τώρα και είναι πάνω από όλα είναι να σωθεί η ομάδα. Ο Πανσερραϊκός μπήκε αποφασισμένος στο παιχνίδι και από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι αυτή τη νίκη την ήθελε περισσότερο από τον αντίπαλο του.

Έφτασε τα 20 ο Γκούρτσας

Ο Δημήτρης Γκούρτσας έδωσε το πρώτο φιλί ζωής για τα «λιοντάρια» στο πρωτάθλημα. Οι Σερραίοι δημιούργησαν ευκαιρίες και ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά χρειάστηκαν την εκτελεστική δεινότητα του 27χρονου επιθετικού για να βάλουν θεμέλια νίκης. Ο Δημήτρης Γκούρτσας σκόραρε στο 31ο και στο 38ο κι έφτασε τα 20 γκολ με τη φανέλα του Πανσερραϊκού.

Υπνωτισμένοι στο δεύτερο

Το απόγευμα έμοιαζε άνετο για τους Σερραίους αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα παρουσιάστηκε υπνωτισμένη, έδωσε τη δυνατότητα στον Απόλλωνα Λάρισας να πλησιάσει τα καρέ του Ρίστιτς, στάθηκε τυχερή στο δοκάρι του Χρήστου Αγρόδημου στο 73ο κι όταν ο Δημήτρης Μαυρίας μείωσε στο 84ο σε 2-1 «μαύρισε» ο ουρανός αλλά ευτυχώς για τους «κόκκινους»… καταιγίδα δεν ήρθε και το «τρίποντο» σε συνδυασμό με την επόμενη τριάδα αγώνων (που οι δύο είναι έξι βαθμοί με Αχαρναϊκό και Βέροια) και προηγείται το παιχνίδι στην Άρτα με την Α.Ε. Καραϊσκάκης δίνει ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Το φιλμ του αγώνα:

7ο Στην πρώτη επίθεση των Σερραίων και μετά από ωραίο συνδυασμό από αριστερά από Κάκκο και Ποζατζίδη, λανθασμένα ο τελευταίος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

8ο Κάθετη μπαλιά του Κάκκο προς τον Κρητικό που έκανε το σουτ αλλά ο Παϊτέρης απομάκρυνε με το πόδι.

9ο Σέντρα του Ορφανίδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Γκούρτσα μπλόκαρε τη μπάλα ο Παϊτέρης.

13ο Εξαιρετική κάθετη πάσα του Κρητικού προς τον Πόζογλου, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ από πλάγια αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παϊτέρη.

17ο Δυνατό συρτό σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Παϊτέρης τη μπάλα.

20ο Μετά από πάσα του Γκούρτσα, ο Κάκκο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Ανδρέου και κατέληξε κόρνερ.

27ο Δυνατό σουτ του Κρητικού έξω από την περιοχή, ο Παϊτέρης με ωραία επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

31ο ΓΚΟΛ! 1-0! Μετά από ωραία σέντρα του Κάκκο από τα δεξιά, ο Δημήτρης Γκούρτσας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το 8ο γκολ στο πρωτάθλημα!

38ο ΓΚΟΛ! 2-0! Ο Κάκκο συνεργάστηκε με τον Ορφανίδη, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Γκούρτσας σε κενή εστία σκόραρε και πάλι πετυχαίνοντας το ένατο φετινό του τέρμα (και εικοστό με τη φανέλα του Πανσερραϊκού)

50ο Εκτέλεση κόρνερ από τον Κάκκο, ο Τσελεπίδης έκανε την καρφωτή κεφαλιά, ο Παϊτέρης όμως έπεσε στη δεξιά γωνιά του και απομάκρυνε.

53ο Πάσα του Κανούλα για τον Τσίλουλη που είναι μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό με την μπάλα ψηλά άουτ.

58ο Μετά από πάσα του Κάκκο, σουτ του Πόζογλου από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο Παϊτέρης.

73ο ΔΟΚΑΡΙ! Ολιγωρία στην άμυνα του Πανσερραϊκού, ο Χρήστος Αγρόδημος το εκμεταλλεύτηκε, έκανε η μπάλα αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Ρίστιτς.

75ο Συρτό σουτ του Μαυρία έξω από την περιοχή, άουτ

80ο Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου, άουτ.

83ο Σέντρα του Ποζατζίδη προς τον Ναζίμ, αυτός ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε ψηλά άουτ.

84ο ΓΚΟΛ! 2-1! Ο Δημήτρης Μαυρίας βγήκε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Α.Χαραλαμπίδης): Ρίστιτς, Ορφανίδης(68ο Ναζίμ), Ποζατζίδης, Τσελεπίδης, Σιάκκας, Αναστασόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος(46ο Χατζητερζόγλου), Κάκκο, Πόζογλου, Κρητικός(60ο Δούμτσος) Γκούρτσας

Στον πάγκο: Πολίτης, Τσαμούρης, Εν’Νομό, Ρούσσος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Ν.Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής(80ο Γαρυφαλλόπουλος), Μαυρίας, Αγροδήμος, Κανούλας, Σουλίδης(76ο Τσαναγουίτ), Τσιλούλης(67ο Καρακατσάνης)

Στον πάγκο: Φιρινίδης, Ιβανίδης, Δημολιός, Ανδρέου Ι.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης) Βοηθοί: Μωυσιάδης (Γρεβενών), Φαλτάκας (Γρεβενών) 4ος: Κιγιντζή (Ξάνθης) Κίτρινες: Σιάκκας, Ορφανίδης, Αναστασόπουλος, Γκούρτσας

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

The post Πανσερραϊκός: Φιλί… ζωής από τον Γκούρτσα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα