Πρ. Παυλόπουλος: Στο ταλέντο της νέας γενιάς μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα

16:52 10/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το προεδρείο του οργανισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής EDUACT που έχει ως έργο την εισαγωγή της καινοτομίας στο χώρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, υποδεχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Όσο εισάγουμε τους Έλληνες, τους νέους Έλληνες, στην πληροφορική, στην ρομποτική, στην τεχνική νοημοσύνη, τόσο περισσότερο τους δίνουμε τις δυνατότητες να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξήγησε ότι «όσο η τεχνολογία προάγεται τόσο περισσότερο οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Και ξέρετε η ισότητα μεταξύ των

νέων για να μπορέσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους εξαρτάται από το πόσες ευκαιρίες τους δίνονται. Να ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες. Η τεχνολογία αυτό το επιτρέπει. Μειώνει τις οικονομικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των νέων ανθρώπων. Άρα μειώνεται και η απόσταση που τους χωρίζει ως προς την πρόσβαση στη γνώση».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη προσφοράς στη νεα γενιά, καθώς όπως τόνισε, πάνω στα ταλέντα και τις δυνατότητες της, μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Πρ. Παυλόπουλος: Στο ταλέντο της νέας γενιάς μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα