Πανσερραϊκός- Α.Ο. Καβάλα: Μισός αιώνας ιστορίας

20:13 2/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα παιχνίδι από τα… παλιά θα γίνει την Κυριακή στις 15:00 στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Δύο ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πανσερραϊκός και ο Α.Ο. Καβάλας θα τεθούν αντιμέτωπες για την 17η αγωνιστική της Γ εθνικής κατηγορίας. Οι δύο ομάδες… «γνωρίζονται» από το μακρινό παρελθόν αφού δίνουν παιχνίδια αντιμετωπίζοντας ο ένας τον άλλον από το 1968. Αυτά τα 51 χρόνια o Πανσερραϊκός έχει φιλοξενήσει 18 φορές στο γήπεδο του τον Α.Ο.Κ. κι έχει την παράδοση με το μέρος του. Οι «κόκκινοι» έχουν κερδίσει 11 φορές (7 στην Α εθνική), πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα

ενώ οι Καβαλιώτες έφυγαν με τους βαθμούς της νίκης μόνο δύο φορές. Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός είχε κερδίσει με σκορ 2-1 τον Α.Ο.Κ. για την 12η αγωνιστική της Γ εθνικής με γκολ του Δημήτρη Πλιάγκα στο 71ο και του Χρήστου Ρούτση στο 90ο αν και οι Σερραίοι έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κώστα Παλιούρα.

Ο Λεοζίνιο έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ Πανσερραϊκός-Καβάλα: 1-0 (δίπλα του ο Σουμπίνιο)

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στη Σούπερ Λιγκ την Κυριακή 31 Οκτωβρίου του 2010 όταν και ο Πανσερραϊκός κέρδισε 1-0 με εξαιρετικό γκολ του Σάλες Λεοζίνιο. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι οι «κόκκινοι» με προπονητή τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς είχαν μόνο δύο Έλληνες στην 11αδα (Παντελιάδη, Παπάζογλου) και η Καβάλα που είχε στο πλευρό της μεγάλο αριθμό φιλάθλων που «γέμισαν» το βόρειο πέταλο μόνο έναν (Σιόντη).

Ο Νίκος Κατσαβάκης στο ντεμπούτο του στη Β εθνική με τη φανέλα του Πανσερραϊκού στις 23.09.2000 με αντίπαλο τον Κώστα Κυριακίδη

Με ντεμπούτο Κατσαβάκη στη Β

Από τα πρόσωπα του αυριανού αγώνα θα είναι ο Νίκος Κατσαβάκης. Ο φετινός διοικητικός ηγέτης του Πανσερραϊκού αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΑΟΚ στην Α εθνική για τρία χρόνια από το 1997 έως το 2000 όταν και πήρε μεταγραφή στον Πανσερραϊκό. Μάλιστα ο Σερραίος πρώην αμυντικός είχε κάνει ντεμπούτο του στη Β εθνική με τον Πανσερραϊκό στις 23 Σεπτεμβρίου του 2000 στο Εθνικό Στάδιο Σερρών στον αγώνα κόντρα στην Καβάλα (2-0 με γκολ των Αντεμάρ και Ηλιόπουλου).

Οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού στο παιχνίδι που είχε γίνει στις 23.09.2000 στο Εθνικό Στάδιο Σερρών με τους «κόκκινους» να κερδίζουν 2-0 και τον Νίκο Κατσαβάκη να κάνει ντεμπούτο στη Β.

Τελευταία νίκη πριν 35 χρόνια

Την τελευταία φορά που κέρδισε ο Α.Ο.Καβάλας στις Σέρρες ήταν πριν από 35 ολόκληρα χρόνια. Οι «γαλάζιοι» είχαν νικήσει στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών στις 4 Απριλίου 1984 για το κύπελλο Ελλάδος με σκορ 3-2 με δύο γκολ του Γιώργου Βαλαβανόπουλου κι ένα του Νίκου Καραγεωργίου. Τα δύο γκολ του Πανσερραϊκού τα είχε πετύχει ο Γιώργος Πανταζής. Μάλιστα ο Νίκος Βαλαβανόπουλος που αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΟΚ είναι γιος του Γιώργου Βαλαβανόπουλου που τότε ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης.

Ας θυμηθούμε κάποιες φωτογραφίες της eurokinissi.gr από το τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ:

Ο Ράντμαν απομακρύνει την μπάλα, μπροστά του οι Κάστρο, Παπάζογλου και Μαουέν.Οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού που «γέμιζαν» το γήπεδο στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ και κέρδισαν τον θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.Η μπάλα από τα πόδια του Λεοζίνιο στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς (μπλε το βόρειο πέταλο από τους Καβαλιώτες)Ο Γάλλος Μορίς Νταλέ (Πανσερραϊκός) και ο Βόσνιος Μίρκο Χργκόβιτς (Καβάλα)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα