Πανελλαδική κινητοποίηση για την εστίαση- Με άδειες καρέκλες συμμετέχει η ΑΣΠΙΔΑ στη Μυτιλήνη

12:01 5/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κλάδος της εστίασης είναι ο κλάδος που μαζί με τον τουρισμό θα έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω των κλειστών καταστημάτων  από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα επαναλειτουργήσουν 1η Ιουνίου με πολλούς περιορισμούς. Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Μυτιλήνης “ΑΣΠΙΔΑ¨ Νίκος Γιαννάκας τόνισε ότι “για πολλά καταστήματα

η λειτουργία θα είναι ασύμφορη και απαγορευτική αν δεν υπάρξουν γενναίες ανακοινώσεις για τον κλάδο. Συμφωνούμε με τα υγειονομικά μέτρα καθώς προέχει η υγεία, αν φτάσουμε όμως στην 1η Ιουνίου χωρίς σοβαρές ανακοινώσεις, η εστίαση δε θα μπορέσει να ανοίξει. Η ΑΣΠΙΔΑ συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πραγματοποιήσει μια συμβολική  διαμαρτυρία. Θα τοποθετηθούν 100 άδεις καρέκλες στην πλατεία Σαπφούς, όσα και τα μέλη της ΑΣΠΙΔΑΣ στη Μυτιλήνη, συμβολίζοντας τα κλειστά καταστήματα που θα μείνουν κλειστά, αν δεν βοηθηθούν”.

Το πανελλαδικό σωματείο των καταστημάτων εστίασης  ζητά  μεταξύ άλλων : μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% , να μετακινηθεί για το 2021 η πληρωμή χρεών και να μειωθούν τα τέλη που πληρώνουν στους ΟΤΑ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για τα αιτήματα του κλάδου,  ο πρόεδρος της ΑΣΠΙΔΑΣ Νίκος Γιαννάκας.

The post Πανελλαδική κινητοποίηση για την εστίαση- Με άδειες καρέκλες συμμετέχει η ΑΣΠΙΔΑ στη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα