Παναγούλεια 2016: Με θεατρική παράσταση ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις

19:31 15/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τιμώντας τον αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρο Παναγούλη, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής, πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις «Παναγούλεια», αφιερωμένες στη μνήμη του.

Όπως αναφέρει ο Δήμος: «Τα «Παναγούλεια» εξελίχθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, αποκτώντας μια μοναδική διάσταση, αφού είναι και η μόνη θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση, αφιερωμένη στον άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για τη Δημοκρατία, την ειρήνη, την ελευθερία, και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καθώς ο Δήμος μας έχει το θλιβερό

προνόμιο, στα όρια του να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή ο Αλέξανδρος Παναγούλης, οι εκδηλώσεις μνήμης κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην ομώνυμη πλατεία, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος.

Η συμμετοχή πολιτών, ανθρώπων του πνεύματος, της πολιτικής και της επιστήμης, που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις, παραμένει όλα αυτά τα χρονιά εξαιρετικά ενεργή».

Oι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Μαΐου, με ομιλίες, συναυλίες, αγώνες δρόμου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 8μμ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη – Ακαδημίας 3, Αθήνα, με τη θεατρική παράσταση «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη».
Μια σπουδαία παράσταση αφιερωμένη στον αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, τον Αλέξανδρο Παναγούλη. Η παράσταση αποτελεί θεατρική απόδοση και καταγραφή της προσωπικότητας του αδικοχαμένου αγωνιστή.
Ερμηνεύει η ηθοποιός Ελένη Ερήμου. Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Tα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός.

Ο Δήμος ενημερώνει πως: «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αριθμημένες προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, Δυρραχίου 11, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη αυτόν το δύσκολο καιρό».

Πληροφορίες: Τηλ. 210 9752 030

Σχετική είδηση: «Παναγούλεια 2016» με τη διοργάνωση της «Ειρηνοδρομίας 2016» στις 15 Μαΐου (vid)

The post Παναγούλεια 2016: Με θεατρική παράσταση ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα