Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Ώρα για το τρόπαιο για Γαλλία ή Κροατία

10:24 15/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μόσχα είναι στραμμένο το παγκόσμιο ενδιαφέρον των φιλάθλων και όχι μόνο, καθώς στις 18.00 θα διεξαχθεί ο τελικός του Μουντιάλ, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά.

Γαλλία και Κροατία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στο στάδιο Λουζνικί της ρωσικής πρωτεύουσας, υπό το βλέμμα των προέδρων των δύο χωρών, που θα καθίσουν δίπλα-δίπλα στην εξέδρα των επισήμων.

Οι Γάλλοι θεωρούνται το λογικό φαβορί και θέλουν να διπλασιάσουν τους τίτλους τους στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση,

ωστόσο, σ` ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με τόσες εκπλήξεις, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως η Κροατία, που βρίσκεται για πρώτη φορά σε τελικό, θα είναι αυτή που θα πάρει το κύπελλο.

Σημειώνεται ότι το Βέλγιο κατέκτησε την 3η θέση στο Μουντιάλ, επικρατώντας χθες της Αγγλίας με 2-0 στον μικρό τελικό.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας, 21ο στην Ιστορία, το πρώτο που διεξήχθη σε δύο ηπείρους (Ασία και Ευρώπη), ολοκληρώνει απόψε την διαδρομή του μετά από 32 ημέρες και 64 αγώνες, στο Luzhniki Stadium, εκεί που έγινε και η πρώτη του σέντρα.

Η κορυφαία διοργάνωση, ακριβότερη όλων των εποχών, με συνολικό κόστος 16 δισ. ευρώ, φιλοξενήθηκε σε 11 πόλεις και 12 στάδια και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ιστορία της, την χρήση τεχνολογίας Var (video assistant referee).

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα