Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για διακοπές – Η δρακουλοπαρέα έρχεται στους κινηματογράφους

09:08 15/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τρίτη ταινία της σειράς, Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για διακοπές, που προβάλλεται στους κινηματογράφους και σε 3D, η λατρεμένη δρακουλοπαρέα βάζει αντηλιακό και μαγιό, όπως κάθε φυσιολογική παρέα του κόσμου αυτού, και επιβιβάζεται όλο προσδοκία σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με εξωτικούς προορισμούς, πέραν του κόσμου αυτού.

Αυτή τη φορά, η ταινία μάς ταξιδεύει σε φαντασμαγορικά μέρη, μας αποκαλύπτει επιτέλους τι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων και πώς μοιάζει η χαμένη Ατλαντίδα. Όλα αυτά σκηνοθετημένα από τον Genndy Tartakovsky,

που είχε αναλάβει και τις δύο πρώτες ταινίες και που εδώ βρίσκει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του animation στο έπακρον, συνυπογράφοντας και το σπαρταριστό σενάριο.

Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαροθεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές, όμως, μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.

Αποστολή: Διακοπές με την οικογένεια

Για τον Genndy Tartakovsky, συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη του Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για διακοπές, η επιστροφή στους χαρακτήρες της σειράς ήταν σοβαρή υπόθεση.

«Αγαπώ τους χαρακτήρες, αλλά η τρίτη ταινία έπρεπε να μας πάει κάπου που δεν έχουμε ξαναβρεθεί, σωματικά και συναισθηματικά» λέει ο δημιουργός. «Αυτό κάνουμε σε αυτή την περίπτωση. Η παρέα του Δράκουλα όχι μόνο φεύγει από το ξενοδοχείο και πάει κάπου εξωτικά, αλλά κάναμε άνω κάτω τη σχέση του Ντρακ με τη Μέιβις. Αντί να είναι ο Ντρακ ο γονιός που ανησυχεί για την κόρη που ερωτεύεται και γίνεται μητέρα, τώρα είναι η Μέιβις που ανησυχεί υπερβολικά για τον πατέρα της, που νιώθει για δεύτερη φορά στη ζωή του το περίφημο ζινγκ. Μπορεί όμως και να μην είναι τόσο υπερβολική, γιατί ο πατέρας της είναι σε πραγματικό κίνδυνο».

Ο σκηνοθέτης λέει ότι η έμπνευση ήρθε από δική του εμπειρία. «Αφού τελείωσα τη δεύτερη ταινία, χρειαζόμουν διακοπές και τα πεθερικά μου μας έκαναν έκπληξη μία οικογενειακή κρουαζιέρα. Όσο και αν τους αγαπώ, η κρουαζιέρα μας έφερε πολύ κοντά σε ένα μικρό χώρο για μία ολόκληρη εβδομάδα. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να δω τι θα γίνει αν βάλω την παρέα του Δράκουλα σε μία τέτοια κατάσταση».

«Νομίζω ότι όλες οι ταινίες της σειράς φέρνουν την οικογένεια κοντά γιατί έχουν να κάνουν με την οικογένεια» λέει ο Tartakovsky. «Σίγουρα, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική, αλλά όλες μοιάζουν. Αυτό κάνει τις ταινίες οικείες σε όλο τον κόσμο, μεγάλους και παιδιά».

Στην αγγλική εκδοχή της ταινίας ακούγονται οι γνωστοί και αγαπημένοι Adam Sandler ως Ντρακ, Andy Samberg ως Τζόνι, Selena Gomez ως Μέιβις, Kevin James ως Φρανκ, David Spade as Γκρίφιν, Steve Buscemi ως Γουέιν, Keegan-Michael Key ως Μούμια, Molly Shannon ως Γουάντα, Fran Drescher ως Γιουνίς και ο Mel Brooks ως Vlad, ο μπαμπάς του Ντρακ. «Αυτοί οι τύποι παίζουν τους χαρακτήρες σαν να είναι σε διακοπές ούτως ή άλλως» λέει ο σκηνοθέτης. «Μπαίνουν στο πετσί του ρόλου και μετά το απολαμβάνουν. Είναι καταπληκτικά στην ηχογράφηση».

Καινούρια άφιξη είναι η Kathryn Hahn ως Έρικα, και ο Jim Gaffigan που δίνει τη φωνή του στον παππού της, έναν κυνηγό τεράτων. Ακούγεται, επίσης, η Chrissy Teigen ως Κρίσταλ, μια αόρατη γυναίκα, και ο ίδιος ο σκηνοθέτης που δίνει τη φωνή του στον Χλαπάτσα και το μωρό Χλαπάτσα.

Από τις 12 Ιουλίου στους κινηματογράφους Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Genndy Tartakovsky

Σενάριο: Genndy Tartakovsky, Michael McCullers

Με τις φωνές των: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, Molly Shannon, David Spade, Keegan-Michael Key, Mel Brooks

Μουσική: Mark Mothersbaugh

Μοντάζ: Joyce Arrastia, ACE

Διάρκεια: 97’

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Αποστολίδης, Στεφανία Φιλιάδη, Άγγελος Λιάγκος, Χρήστος Συριώτης, Γιάννης Στεφόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Λουκάς Φραγκούλης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Φώτης Πετρίδης, Μελίνα Χατζηγεωργίου

Ακούγονται επίσης: Άσπα Τσαμαδή, Μαίρη Ρετσίνα, Ανδρέας Κυριακάκης, Αντώνης Θυσιάδης, Πέτρος Δαμουλής, Ρόζι Παπαϊωάννου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Λίλυ Μουτσοπούλου, Αθανασία Ξυδά, Μόνικα Κασάνη, Σία Μπαμπιονιτάκη, Λίλυ Παπαγιάννη

Μετάφραση: Πάνυ Ναούμ

Προσαρμογή: Πάνυ Ναούμ / Πέτρος Δαμουλής

Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής

Ηχοληψία: Σωτήρης Λουκάτος, Αγγελική Ζαμπούκου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα