Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Ενημέρωση και πρόληψη-Mικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά στην υγεία της καρδιάς (video)

10:34 30/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων με κύριες εκδηλώσεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που αποτελούν την πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας στην Ελλάδα, θα λάβει διαστάσεις πανδημίας αν δεν υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου. Υπενθυμίζοντας αυτή τη διαπίστωση το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) συνεχίζει και σήμερα για τρίτη ημέρα το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», το οποίο υλοποιείται με την επιστημονική συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής

Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μετρό στο Σύνταγμα. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), πραγματοποίησε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού τονίζοντας ότι «μπορούμε όλοι -και στην Ελλάδα- να «μοιραστούμε τη δύναμη» και να εμπνεύσουμε τις οικογένειες, τους φίλους και τους συνανθρώπους μας να κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία της καρδιάς».

Ο αν. καθηγητής Καρδιολογίας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Τσιούφης, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (European Society of Hypertension) με αφορμή τις εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς μίλησε στην ΕΡΤ για τον υγιεινό τρόπο ζωής, ως τον καλύτερο και απλούστερο τρόπο θωράκισης της καρδιάς από τις παθήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα