Παύση εργασιών στο ορυχείο Αχλάδας-Γέμισε η αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης

09:22 7/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην παύση των εργασιών στο ορυχείο Αχλάδας προχωράει η Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. , σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης,  μετά και την επιστολή της Λιγνιτικής Μελίτης Μονοπρόσωπη Α.Ε. για διακοπή παραδόσεων λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης από το ορυχείο Αχλάδας για δύο μήνες, ασχέτως, όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση,  με όσα συμβατικά είχαν προβλεφθεί και συμφωνηθεί στις 31/03/2020.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συνεργαζόμενους εργολάβους της εταιρείας μας να κάνουν υπομονή και τους διαβεβαιώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η εταιρεία

μας για άλλη μια φορά θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να αποτρέψει αυτήν την κατάσταση» υπογραμμίζει ακόμα η Διοίκηση της Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε σημειώνοντας ότι «σε αυτή μας την προσπάθεια ζητάμε την αρωγή όλων των φορέων της πόλης ώστε στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, η Φλώρινα να σταματήσει να είναι ουραγός στα κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα των καιρών μας και να αποκτήσει επιτέλους το ρόλο, τη σημασία και τη θέση που της αναλογεί στον ενεργειακό χάρτη της χώρας».

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο εκπρόσωπος της εταιρείας Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας κ. Παυλίδης είχε αναφέρει ότι η συμφωνία ήταν η παράδοση του 50% του λιγνίτη που βγάζει το ορυχείο προς τη ΔΕΗ με την απόθεση του σε αποθηκευτικό χώρο στην αυλή λιγνίτη, καθώς δεν λειτουργεί μέχρι και σήμερα ο ΑΗΣ Μελίτης λόγω έλλειψης περιβαλλοντικών όρων, οι οποίοι πρόσφατα εγκρίθηκαν από την επιτροπή περιβάλλοντος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα