«Άδειες καρέκλες» στην Κων.Καραμανλή

08:53 7/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με περισσότερες από 1200 άδειες καρέκλες οι Σερραίοι εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ δυναμικά συμμετείχαν χθες  στη συμβολική διαμαρτυρία με την ονομασία «empty chairs», που διοργάνωσε σε κεντρικά σημεία  περίπου 50 πόλεων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ως μια κραυγή απόγνωσης των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης. Πλαστικές καρέκλες γέμισαν τον κεντρικότερο πεζόδρομο της πόλης, τον πεζόδρομο της «Κων.Καραμανλή, από το ύψος του Διοικητηρίου ως το Δημαρχείο.Πάνω τους τοποθετήθηκαν χάρτινες πινακίδες με επαγγέλματα που καλύπτουν όλο το φάσμα

της  εστίασης, όπως : σερβιτόρος, λαντζιέρα, μπουφετζής, μάγειρας κ.α. σε μια προσπάθεια  να καταδειχθούν  οι πολλές θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν με τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης, που σε τοπικό επίπεδο την ευθύνη είχε η Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών «Αγία Βαρβάρα», ήταν «η εστίαση απαιτεί-δεν επαιτεί». Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τη διασκέδαση ζητούν λύσεις για την επιβίωση του κλάδου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα