Π. Βούλγαρης: «Η Τέχνη δεν εξαφανίζεται, εμφανίζεται μέσα μας σε στιγμές απροσδιόριστες» (audio)

12:10 27/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κινηματογραφιστής-σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, και καλλιτεχνικός διευθυντής του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στη Μερσιάννα Ελευθεριάδου, αναφέρεται στις δράσεις του Φεστιβάλ, στο νησί της Άνδρου, στον Πολιτισμό αλλά και στον κινηματογράφο, όπου φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια κινηματογραφικής δημιουργίας από την πρώτη μικρού μήκους ταινία του, «Τζίμης ο τίγρης».

Στη συνέντευξη που έδωσε ο μεγάλος δημιουργός Παντελής Βούλγαρης, στο Ανοιχτό

Θέατρο Άνδρου, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη μακρόχρονο «δεσμό» του με το νησί που, αν και δεν κατάγεται από αυτό, το αισθάνεται σαν δικό του τόπο. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στα σχέδιά του για τον επόμενο χρόνο είναι να δώσει βήμα σε νέους, ταλαντούχους ανθρώπους.

«Σκέφτομαι, από την επόμενη κιόλας χρονιά, να συνεργαστώ με ηθοποιούς που αποφοιτούν από το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης κ.ά.» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσο για τη νέα γενιά κινηματογραφιστών, δηλώνει ότι πιστεύει σ’ αυτήν και ότι υπάρχουν πολλοί νέοι ταλαντούχοι κινηματογραφιστές -η γενιά του Λάνθιμου-, που εκφράζονται με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο.

«Υπάρχουν μαθητές σε σχολές κινηματογράφου, οι οποίοι αφηγούνται πολύ όμορφα μια ιστορία, αλλά δεν την αποδίδουν τόσο καλά ως ταινία και υπάρχουν άλλοι πιο «ήσυχοι» μαθητές που δεν αφηγούνται τόσο καλά, αλλά στο τέλος φτιάχνουν μια όμορφη ταινία. Η απόσταση, λοιπόν, από τη φααντασία στη δημιουργία είναι τεράστια» επισημαίνει ο Παντελής Βούλγαρης.

Στο παρακάτω ηχητικό ακούστε όλη τη συνέντευξη του Παντελή Βούλγαρη στη Μερσιάννα Ελευθεριάδου, που μεταδόθηκε από τη «Φωνή της Ελλάδας» και θα μεταδοθεί και από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στις 3 Σεπτεμβρίου, από την εκπομπή «Η πόλη σε κίνηση».

Keywords
Αναζητήσεις
μερσιαννα ελευθεριαδου
Τυχαία Θέματα