Δυτική Μακεδονία: Εκδηλώσεις λατρευτικές και μνήμης

09:32 27/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Τιμίου Προδρόμου στη Νέα Νικόπολη (Σκαφίδι)

Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης πραγματοποιεί λατρευτικές συνάξεις με την ευκαιρία της μνήμης της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στο ομώνυμο ιερό εξωκλήσι του μητροπολιτικού καθίσματος στη Νέα Νικόπολη (Σκαφίδι).

Το πρόγραμμα

των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:

Κυριακή 28η Αυγούστου, 7.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου.

Δευτέρα 29η Αυγούστου, 7.00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου.

το απόγευμα θα τελεστεί Ιερή Παράκληση.

Κοζάνη: Εκδήλωση μνήμης

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ποντοκώμης και η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), το Σαββάτο 27 Αυγούστου στις 11:00 το πρωί στο μνημείο των πεσόντων στην Ποντοκώμη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Στις 11 το πρωί -Ομιλία: Χατζηδαμιανός Κώστας μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων

Κοζάνη: Εκδήλωση μνήμης

Εκδήλωση μνήμης και τιμής των θυμάτων της περιοχής των Καμβουνίων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (21/8/1943) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 11:00 το πρωί στο χώρο του μνημείου. (1ο χλμ επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου-Μικροβάλτου)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 11π.μ. – Επιμνημόσυνη δέηση, Ομιλία – Προσκλητήριο νεκρών, Κατάθεση στεφάνων

Keywords
Αναζητήσεις
εκδήλωση κοζάνηκκε
Τυχαία Θέματα