Π. Βαφίνης: Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά τη φετινή τουριστική περίοδο

15:02 20/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά αναφορικά με την φετινή τουριστική περίοδο και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί από Οκτώβριο αν χαθεί”, δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης, εκτιμώντας ότι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να “σώσει “ την κατάσταση.

Ο κ. Βαφίνης μιλώντας  στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε  ότι όλοι περιμένουν με αγωνία τον οδικό χάρτη για τον τουρισμό που θα εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός , επισημαίνοντας ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. “Υπάρχουν

προβλήματα και πραγματικά εχω την αίσθηση και μακάρι να βγω ψεύτης, ότι κάτι δεν πάει καλά. Κι αυτό γιατί εμείς όπως ξέρετε, το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών είναι ξένοι, και μόνο ένα 10% Έλληνες. Το στοίχημα είναι πως θα κινηθούν οι πτήσεις τσάρτερ σε Σκιάθο και Αγχίαλο. Αν δεν κινηθεί αυτός ο τουρισμός, η χρονιά δεν θα σωθεί από τον εσωτερικό τουρισμό” τόνισε.

Ανέφερε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες ακτοπλοϊκές γραμμές θα στηρίξουν τα νησιά. “Ακούγεται ότι το Flying Cat δεν θα μπει στη γραμμή όπως και το πλοιο “Πήγασος” που συνδέει τον Άγιο Κωνσταντίνο με τις Σποράδες, αλλά και το “Αχιλλέας” που συνδέει την Κύμη με τα νησιά μας”. 

Επισήμανε ότι μιλά καθημερινά καθημερινά με επαγγελματίες και ιδιώτες, και ειδικά με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και του μεταφέρον την αγωνίας τους. ““Τα καταστήματα εστίασης εξαρτώνται από τα ξενοδοχεία. Είναι πολύ μεγάλη η παγωμάρα και η ανησυχία. Αυτή τη στιγμή όλοι είναι στα “χαμένα” . Οι κρατήσεις έχουν εξαφανιστεί, πολλές μεταφέρθηκαν το 2021”.

Τέλος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα βοηθούσε ένα σχέδιο ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, καθώς το θέμα είναι όχι να ανακυκλώνεται το ντόπιο χρήμα, αν και είναι βασικό να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά το χρήμα που έρχεται από το εξωτερικό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα