Π. Λαφαζάνης: Κάλεσμα για ανατροπή μνημονιακών πολιτικών

15:29 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίθεση κατά των μνημονιακών πολιτικών και ειδικότερα κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός και γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε αίθουσα της ΔΕΗ

ο κ. Λαφαζάνης απηύθυνε κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει την αποψινή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ.

Κάλεσμα απηύθυνε και στις αριστερές πατριωτικές δυνάμεις της χώρας για συστράτευση, ώστε να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές. «Με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και την έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ, με παράλληλη κρατικοποίηση των τραπεζών, μπορεί η χώρα να ορθοποδήσει».

Νωρίτερα και με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως « λέει χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό» καθώς έρχονται νέες περικοπές, μείωση του αφορολόγητου κατά 50%, κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2019, πλήρης κατάργηση επιδομάτων και επιδομάτων ΑΜΕΑ.

Βολές εξαπέλυσε και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι « ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην ΔΕΘ ως «μαυρογαλούρος» και είναι πιο μνημόνιο από τα μνημόνια. Αναφέρθηκε σε ελαφρύνσεις της φορολογίας χωρίς να εξηγήσει ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέχρι να ισοφαρίσει το κόστος των φορολογικών μειώσεων».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επισήμανε ότι για να έχουμε πολιτικές εξελίξεις, πρέπει ο ελληνικός λαός να βγει στο αγωνιστικό προσκήνιο και να αντισταθεί απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον αγώνα και την προσπάθεια των εργαζομένων, τονίζοντας ότι είναι αντίθετος στον τεμαχισμό της ΔΕΗ αλλά να διατηρήσει στο ακέραιο τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Ο κ. Λαφάζανης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί νωρίτερα τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου εκφράζοντας κολακευτικά σχόλια για το έργο του, υποστηρίζοντας ότι μέσα από την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα έρχεται η ανάπτυξη. Τέλος, να σημειωθεί ότι περπάτησε στο κέντρο της Λάρισας και συνομίλησε με πολίτες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα