Ουρές έξω από τράπεζες για τις συντάξεις

10:55 31/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενισχύονται οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας, καθώς από νωρίς το πρωί, σχηματίστηκαν ουρές, κυρίως ηλικιωμένων, έξω από καταστήματα τραπεζών της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς το πρωί πλήθος

πολιτών, κυρίως ηλικιωμένοι, συνωστίζονται, προκειμένου να λάβουν συντάξεις ή να τακτοποιήσουν οφειλές. Πολλοί είναι εκείνοι που φορούν μάσκες και γάντια, όμως, υπάρχει πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Συμπολίτες μας από ευπαθείς ομάδες δήλωσαν ότι δεν έχουν κάρτα αυτόματων συναλλαγών, άλλοι είπαν ότι χρειάζεται επικαιροποίηση στοιχείων και άλλοι ότι πρέπει να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις, καθώς είναι τέλος του μήνα.

✋ Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
▪ βεβαιώθηκαν 1.835 παραβάσεις
➡ pic.twitter.com/iTVHm10EvT

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) March 30, 2020

Σε υποκατάστημα τράπεζας επί της Λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα έσπευσε η αστυνομία και σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο εκτιμώμενος μέσος όρος αναμονής είναι πάνω από 2,5 ώρες υπό τον φόβο της έκθεσης στον ιό.

Σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορονοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουρές,oures