Ορεστιάδα: Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τοπική Ανάπτυξη της Ορεστιάδας»

10:38 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 3:15 σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο «Ζαφείρης Άμπας» της Σχολής Επιστημών Δασολογίας και Γεωπονίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Ν. Ορεστιάδα, ξεκινούν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τοπική Ανάπτυξη της Ορεστιάδας». Συνολικά περιλαμβάνονται 14 ενότητες με 57 εισηγήσεις και 70 ομιλητές, που θα αναφερθούν σε μεγάλες προσωπικότητες που κατάγονται από την περιοχή, το Φυσικό και Αστικό περιβάλλον, την ιστορία, την εκπαίδευση, Γεωργικά Εργαλεία- Αγροτικά

Προϊόντα – Διατροφική Κουλτούρα, αθλητισμός, πληθυσμιακές ομάδες, μουσεία κ.α.. « Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει το συνέδριο γιατί η ενεργός συμμετοχή του θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των κειμένων που τελικά θα δημοσιευτούν στα πρακτικά» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ο αναπληρωτής καθηγητής του Δ.Π.Θ., Ευάγγελος Μανωλάς. Επιπλέον σημείωσε ότι από το σύνολο των εισηγήσεων, οι 30 προέρχονται από μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου και πως το γεγονός αυτό σημαίνει ότι «έχει χτιστεί ένα στέρεο δίκτυο συναδέλφων στο οποίο μπορούμε να βασιζόμαστε για τα μελλοντικά συνέδρια». Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα