Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 13-10-2017

09:26 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία
«Τσουχτερό» πετρέλαιο θέρμανσης για φέτος
Στα 93-97 λεπτά το λίτρο, ίσως και στο ένα ευρώ για απομακρυσμένες περιοχές, θα κυμανθεί η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά από σήμερα.
Λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων της Χώρας, το περσινό κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης,

από 110 εκ. ευρώ, η κυβέρνηση θα διαθέσει το μισό, δηλαδή στα 50-55 εκ ευρώ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διασαφηνισθεί, αν το υπουργείο Οικονομικών θα μειώσει τους δικαιούχους, -καθώς από 25 λεπτά/λίτρο ,το επίδομα θέρμανσης στη Ροδόπη, θα πάει στα 12,5 λεπτά, ή αν θα προχωρήσει σε πιο αυστηρά κριτήρια και θα διατηρήσει τα 25 λεπτά.
«Όλα είναι στον αέρα και περιμένουμε από το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Βέβαια όσοι από τους δικαιούχους θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης, να είναι σίγουροι πως θα τους επιστραφούν τα χρήματα. Μέχρι στιγμής και λόγω της θολής κατάστασης, οι πολίτες δεν κάνουν ούτε τις παραγγελίες, ούτε παρατηρείται καμμία κινητικότητα, σχετικά με αυτό».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα του Δικτύου ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, το μέλος των Βενζινοπωλών Ροδόπης, Γρηγόρης Κακαρέλης.

Κόμματα
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Η ΠΑΜ-Θ πρέπει να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες της αποκατάστασης της γέφυρας Κομψάτου»
«Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι αυτή τώρα που πρέπει να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες για την ομαλοποίηση της κατάστασης της αποκοπής των οικισμών από την έδρα του Δήμου Ιάσμου, μετά την πτώση της γέφυρας, στον ποταμό Κομψάτο στις 10 Σεπτεμβρίου».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακκελίων, μετά την ανακοίνωση από πλευράς του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Αλέξη Χαρίτση,- ύστερα από αίτημα της Νομαρχιακής και των δύο κυβερνητικών Βουλευτών κκ. Μουσταφά και ΚΑραγιουσούφ,- για την χρηματοδότηση με 1.600.000 ευρώ, προς αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε, την βελτίωση του οικείου επαρχιακού δικτύου Ιάσμου Πολυάνθου και την στατική επάρκεια της παλιάς γέφυρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει προκαταρκτική εξέταση και μέχρι να ολοκληρωθεί ούτε το ΤΕΕ Θράκης μπορεί να διερευνήσει τα αίτια της κατάρρευσης.

Κρούει τον κώδωνα και ο ΟΣΕ για τη γέφυρα
Κάτι που επίσης αξίζει να σημειωθεί είναι πως το πεσμένο κομμάτι της γέφυρας θρυμματίζεται και υπάρχει κίνδυνος να πέσει και προκαλέσει πρόβλημα και στο υπάρχον τμήμα-πέδιλο- της γέφυρας, αλλά και στην Σιδηροδρομική γέφυρα ή οποία βρίσκεται δίπλα.
Σχετικό έγγραφο έχει αποστείλει και ο ΟΣΕ και ενημερώνει για το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτοδιοίκηση

Διευκρινίσεις από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ για τη γέφυρα Κομψάτου
Στην ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ απαντά η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, λέγοντας πως και η ίδια κινήθηκε άμεσα θεσμικά και συγκεκριμένα: «Στις 29 Σεπτεμβρίου, με έγγραφό της προς το Υπουργείο Οικονομίας, αιτήθηκε ποσό ύψους 1.716.000 ευρώ, ώστε να προχωρήσει τόσο στην αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε όσο και στις απαραίτητες εργασίες οδοσήμανσης και στατικότητας της παλαιάς γέφυρας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων».
Ενέργειες για τις οποίες ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του μετά την πτώση της γέφυρας.
Σε κάθε περίπτωση, το μείζον για τους κατοίκους της περιοχής είναι η αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω της παλαιάς γέφυρας και η αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε, έργα τα οποία θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη και υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΜ-Θ.

Απάντηση Σ Σακκελίων συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Ο κ. Σακκελίων επανέλαβε σε νεότερη ανακοίνωσή του πως «Η Περιφέρεια θα κριθεί από την ταχύτητα και την ποιότητα υλοποίησης του έργου και όχι από το πότε υπέβαλλε το αίτημα χρηματοδότησης. Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και οι βουλευτές του κόμματος έκαναν αυτό που έπρεπε, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση».

Ευρωβουλή
Διευρυμένο Περιφερειακό Συμβούλιο Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολη σήμερα και αύριο
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο σήμερα στην Κομοτηνή και αύριο στην την Αλεξανδρούπολη με θέμα : “Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία-Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”.
Το Διευρυμένο Συμβούλιο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη στις 17:30 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους Δήμους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής.

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας & νεοφυών επιχειρήσεων και αξιωματούχοι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στους πολίτες και θα μεταδοθούν μέσω livestreaming.

Σεμινάριο για τον τύπο, «Γράφοντας για την Ευρώπη»
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα στις 11:00, στην Κομοτηνή στο ξενοδοχείο Chris & Eve Mansion (3o χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης – Τ.Κ. 69100), θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία».

Αυτοδιοίκηση-Τουρισμός
Διεθνής προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ από το ειδησεογραφικό κανάλι Euronews

Από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου , ο διεθνής ειδησεογραφικός σταθμός Euronews προβάλλει ένα βίντεο αφιερωμένο στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τη γαστρονομία της και τις επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, το οποίο προβάλλεται τηλεοπτικά και διαδικτυακά ταυτόχρονα σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες, σε 430 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 166 χώρες ανά τον κόσμο, εντάσσεται στην εκπομπή Focus του Euronews.
Το αφιέρωμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης εστιάζει στους «άγνωστους θησαυρούς» της περιοχής μας και αναμένεται να τονώσει περαιτέρω το ρεύμα των τουριστών.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην έκθεση τουρισμού “International French Travel MarketTOP RESA”»

Σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για επαγγελματίες του τουρισμού, τη Διεθνή Έκθεση International French Trade Market Top Resa – IFTM 2017 (26-29 Σεπτεμβρίου 2017), συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειάς συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, καθώς και με διαμορφωτές της κοινής γνώμης (ΜΜΕ και bloggers).
η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για τη γαλλική αγορά, τόσο με την παρουσία στην εν λόγω έκθεση, όσο και με τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) που θα διοργανώσει στο προσεχές διάστημα για Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού,
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού της Γαλλίας, οι Γάλλοι τουρίστες δίνουν έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θεματικές μορφές τουρισμού και όχι μόνο στο μοντέλο «ήλιος – θάλασσα».

Πολιτισμός
«Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι»
Πρεμιέρα αύριο για το φεστιβάλ« Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι», το οποίο περιλαμβάνει 27 εκδηλώσεις και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στις 25 Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεών της, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με τα τμήματα μουσικών σπουδών Πανεπιστημίων από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία, οργανώνει στην Ξάνθη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο το συγκεκριμένο φεστιβάλ «All that music κλείνοντας ένα δωδεκαετή κύκλο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρων αναμένετε η Συναυλία με τα μουσικά σύνολα του Trakya University από την Αδριανούπολη και του Ιονίου Πανεπιστήμιου ,η παράσταση και συναυλία μαζί με τους Σπύρο Γκικόντη και Στεφανία Σπύρη. Όπως επίσης και η Συναυλία με την Κατερίνα Φωτεινάκη στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης στην Ξάνθη .

ΩΣΠΕΡ Όναρ επανάληψη παράστασης στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΟμοτηνής
Αύριο και ώρα 9.00 μ.μ., στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, θα επαναληφθεί η παράσταση «Ώσπερ όναρ!», η οποία παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Μαρωνείας- Σαππών.
Σκηνοθεσία – επιμέλεια κειμένων: Άννυ Μαχαιροπούλου.
Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.
Φωτισμοί : Γιάννης Τζατζανάς.
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί:
Χρύσα Ιωαννίδου,
Βούλα Παναγιωτίδου,
Ασπασία Πιτιλάκη.
Και τα μέλη του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας:
Ελένη Αλεξοπούλου,
Γιώργος Κουκαλιώτης,
Εύα Σκότη.
Παίζουν ζωντανά στην παράσταση οι μουσικοί:
Γιώργος Κελεσίδης,(κιθάρα, ούτι, λύρα).
Αγησίλαος Βεσεξίδης (κρουστά).

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Το θέατρο «Ανατολικά Του Νέστου» φιλοξενεί το έργο της Μίρκας Στρατικοπούλου «’Έντεκα 11».
Το θέατρο «Ανατολικά Του Νέστου» φιλοξενεί για 2 παραστάσεις αύριο και μεθαύριο, στις 21.00, το συγκλονιστικό έργο της Μίρκας Στρατικοπούλου «’Έντεκα 11».
Ένα έργο μια ιστορία εκδίκησης, που έχει να κάνει με το εμπόριο κοριτσιών, για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Το κείμενο είναι της Μίρκας Στρατικοπούλου σε σκηνοθεσία του Ιάκωβου Μυλωνά
Παίζουν οι ηθοποιοί :Ιάκωβος Μυλωνάς, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Πολυξένη Καρακατσάνη.
Το MICRO μ φεστιβάλ στην Ξάνθη
Το MICRO μ διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύσει στην Ξάνθη αύριο Σάββατο στις : 19:00 ώρα.Ταυτόχρονα με άλλες δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα και τις διαφορές τους για να απολαύσουν μαζί φρέσκο Ελληνικό “μικρό” κινηματογράφο.
Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φέτος στην έβδομη πλέον χρονιά του, προβάλλει δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της Ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της «αγαπημένης» ταινίας του κοινού.
Τα βραβεία αφορούν τις επόμενες ταινίες των νικητών κι είναι προσφορά των εταιριών αξίας 3,000 ευρώ.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, τρείς (3) διακινητές, ένας 37χρονος ημεδαπός και δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 36 και 43 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, πετρελαιο θερμανσης, επιδομα θερμανσης, εν λόγω, πετρελαιο, επιδομα, συριζα, τεε, ΟΣΕ, συγκεκριμένο, αμθ, αλεξανδρουπολη, ελλαδα, eve, χλμ, μμε, προβάλλει, focus, travel, market, top, γαλλια, bloggers, ξανθη, music, αδριανούπολη, δηπεθε, θεατρο, ούτι, προσφορες, ημεδαπός, τελη κυκλοφοριας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, βουλευτες, ημεδαπός, βιντεο, χωρες, βουλγαρια, εβδομη, εδρα, εθνικη, εργαλεια, ηθοποιοι, θεμα, μμε, πλαισιο, ταινιες, τεε, υπουργειο οικονομικων, φυσικη, ωρα, music, αγορα, αδριανούπολη, αξιζει, αμθ, αφιερωμενο, βρισκεται, γεφυρα, γινει, γρηγορης, διαστημα, δηπεθε, δωδεκα, ευη, εγγραφο, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εκμεταλλευση, ελξης, εν λόγω, εργα, επρεπε, ετων, ευθυνη, ευρωπη, ιδια, κυβερνηση, κειμενο, κοστουμια, λιτρο, μειζον, μυλωνας, ξενοδοχειο, προβάλλει, οναρ, οχηματων, περιφερειακο, ποιοτητα, ρευμα, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σκηνοθεσια, τιμη, τμημα, τουρκια, τριτη, φεστιβαλ, χρηστος, χλμ, ιωαννης, eve, εμφαση, εννεα, ενωση, focus, γλωσσες, ιδιαιτερο, υπουργειο, κομματι, market, travel, top, θεματα
Τυχαία Θέματα