Ορεστιάδα: Προσωρινή παύση στον εμβολιασμό κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών λόγω έλλειψης κτηνιάτρων

12:20 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσωρινή παύση στη διαδικασία του ετήσιου εμβολιασμού κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, επέβαλλε η έλλειψη προσωπικού της διεύθυνσης κτηνιατρικής.
Οι εμβολιασμοί σταμάτησαν προσωρινά, εωσότου επιστρέψει ο μοναδικός κτηνίατρος της υπηρεσίας στη Ν. Ορεστιάδα, από την άδειά του, ο κτηνίατρος του Διδυμοτείχου διενεργεί κρεοσκοπικό έλεγχο στο δημοτικό σφαγείο Ορεστιάδας, ενώ ο κτηνίατρος του αγροτικού κτηνιατρείου του Κυπρίνου, μόλις πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, Κώστας Δαδούσης μιλώντας στην ΕΡΤ,

διαβεβαίωσε ότι υπάρχει χρόνος ολοκλήρωσης των εμβολιασμών και πως δεν συντρέχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας καθώς η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, από τον Σεπτέμβριο, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πρώτο εμβολισμό των βοοειδών και ακόμα είναι σε ισχύ η ανοσία για την ασθένεια, βάση των οδηγιών του σκευάσματος που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. «Εκτιμήσαμε ότι οι εμβολιασμοί θα ήταν καλύτερο να γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να είναι σε υψηλό επίπεδο η ανοσία των βοοειδών. Ταυτόχρονα εμβολιάζουμε και τα νεαρά βοοειδή των έξι μηνών» σημείωσε ο κ. Δαδούσης, λέγοντας πως θα γίνει από κοινού προσπάθεια με την περιφερειακή διεύθυνση κτηνιατρικής ώστε να ενισχυθεί η διεύθυνση της Ν. Ορεστιάδας κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών, μέσω του καθεστώτος μετακίνησης προσωπικού από άλλες υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή Διδυμοτείχου, περίπου πριν από ένα μήνα καθώς δόθηκε προτεραιότητα λόγω των μεγάλων μονάδων γαλακτοπαραγωγής που λειτουργούν στην περιοχή.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα