Ορεστιάδα: Μαθητές του ΕΠΑΛ προσφέρουν τα λαχανικά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

09:57 8/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Βιολογικά λαχανικά καλλιεργημένα από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας θα φτάσουν στο τραπέζι οικογενειών τις οποίες συνδράμει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Το σχολείο, στο πλαίσιο του σχεδίου “Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”, που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, επιλέχθηκε να υλοποιήσει μία δράση στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων

του σχολείου αλλά και εκτός σχολικού ωραρίου, με στόχο την ενίσχυση της έννοιας της μαθητικής κοινότητας και της σύνδεσής της με την τοπική κοινωνία.

Μαθητές του ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν την Τετάρτη το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, και παρέδωσαν τις πρώτες ποσότητες της παραγωγής τους, οι οποίες θα διατεθούν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Τα λαχανικά καλλιεργήθηκαν στο θερμοκήπιο του σχολείου, το οποίο επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια, καθώς είχε καταστραφεί από ακραίες καιρικές συνθήκες. “Πέρα από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς που επιδιώκονται, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο και η κοινωνική προσφορά”, ανέφερε σε δηλώσεις ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Θεόδωρος Γκουτζέρης. Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος εξέφρασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ευχόμενος να υπάρξει συνέχεια, τόσο στη συνεργασία με το σχολείο όσο και στην αλληλεγγύη και την προσφορά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα