Ορεστιάδα: «Η θέση της ΟΑΣΕ είναι ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος» λέει ο Γ. Μαργαριτίδης

11:00 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την θέση της ότι ο αγώνας αποτελεί μονόδρομο, θα μεταφέρει η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» (ΟΑΣΕ), στην πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στις 8 Οκτωβρίου.
Αυτό αποφασίστηκε εχθές, κατά την έκτακτη σύσκεψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΟΑΣΕ, στο Σουφλί. Βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο φορολογικό και ασφαλιστικό αγροτών και κτηνοτρόφων, η αύξηση του κόστους

παραγωγής και οι χαμηλές τιμές πώλησης αγροτικών –κτηνοτροφικών προϊόντων, η επιβολή νέων φόρων στην αγροτική περιουσία και στην χρήση άρδευσης. «Οι μικρομεσαίοι αγρότες αφανίζονται. Κάποιοι θέλουν οι αγρότες να φύγουν από τα χωράφια τους, όμως οι αγρότες δεν έχουν που αλλού να πάνε», είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΟΑΣΕ, Γιάννης Μαργαριτίδης. Αναφερόμενος στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, τις χαρακτήρισε «καθηλωμένες» τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τις τιμές των αγροτικών εφοδίων που περιλαμβάνουν λιπάσματα, φυτοφάρμακα και πετρέλαιο, οι οποίες έχουν «εκτοξευτεί» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του κόστους παραγωγής.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα