H Κομισιόν απειλεί την Google με μεγάλο πρόστιμο

10:57 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί πιέσεις στη Google να αλλάξει τις επιχειρηματικές πρακτικές της και ετοιμάζεται να της επιβάλλει μεγάλο πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού της ΕΕ σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Το πρόστιμο θα μπορούσε να φθάσει ως το 10% του ετήσιου τζίρου της αμερικανικής εταιρείας αν η τελευταία δεν σταματήσει να δίνει κίνητρα στους κατασκευαστές smartphones να προεγκαθιστούν αποκλειστικά το

Google Search στις συσκευές τους σύμφωνα με την WSJ.

Σημειώνεται ότι το σχετικό έγγραφο που αποτελείται από 150 και πλέον σελίδες έχει ήδη αποσταλεί στη Google τον περασμένο Απρίλιο και σε ενάγοντες τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με το Reuters.

Στο έγγραφο, η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατηγορεί τον αμερικανικό κολοσσό ότι χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android για να αποκλείσει τους ανταγωνιστές του.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η Κομισιόν σχεδιάζει να ζητήσει από την εταιρεία της Σίλικον Βάλευ να σταματήσει τις πληρωμές και τις εκπτώσεις προς τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων με αντάλλαγμα την προεγκατάσταση του Play Store με το Google Search σύμφωνα με το Reuters.

Η επιτροπή θέλει επίσης να αποτρέψει την Google από το να αναγκάζει τις εταιρείες κατασκευής smartphones να προεγκαθιστούν τις ιδιόκτητες εφαρμογές της (apps) αν περιορίζουν την ικανότητα των συσκευών να χρησιμοποιούν ανταγωνιστικά λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Android.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Κομισιόν ξεκίνησε μετά την αγωγή που κατέθεσε τον Μάρτιο του 2013 η FairSearch.

Keywords
Τυχαία Θέματα