Ορεστιάδα: Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα εργασιακά

10:42 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «το Υφιστάμενο Εργασιακό Πλαίσιο Μετά Τις Τελευταίες Νομοθετικές Ρυθμίσεις,» με εισηγητή τον Οικονομολόγο Σύμβουλο επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας ,Πέτρο Ραπανάκη διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος την Κυριακή 14 Οκτωβρίου από τις 09:00 – 14:00 στο Ξενοδοχείο ELECTRA ,στην Ορεστιάδα.

«Οι τελευταίες σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει πλέον οι επιχειρήσεις να ενημερώνουν το σύστημα Εργάνη ,η το υπουργείο Εργασίας για την εκτέλεση της υπερεργασίας

από τους εργαζόμενους καθώς και για τις υπερωρίες,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Μενέλαος Μαλτέζος, υπογραμμίζοντας πως στις σημαντικές αλλαγές για τα εργασιακά είναι και η επίσπευση της διαδικασίας καθορισμού του κατώτατου νομοθετημένου μισθού που με νόμο ψηφίστηκε μέσα στον Σεπτέμβριο.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαλτέζος, επισπεύδεται η διαδικασία που ξεκίνησε για να επανεξετασθεί ο κατώτατος μισθός ο οποίος στις 15//12/2012 είχε μειωθεί κατά 22% για τους εργαζόμενους πάνω από 25 χρόνων και κατά 32% για τους εργαζόμενους κάτω των 25χρόνων.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα