Κοζάνη: Εγκαίνια Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου

10:08 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κορυφώνονται σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για την έναρξη λειτουργίας της νέας Βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα τα εγκαίνια του νέου κτιρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, θα γίνουν σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης,

κ. Παύλο

Αμέσως μετά θα γίνει η Κεντρική ομιλία του Προέδρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, κ. Παναγιώτη Δημόπουλου

Ακολουθεί Μουσική εκδήλωση με την Χορωδία Δωματίου Κοζάνης

Αμέσως μετά θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, σε Επίτιμο Δημότη της Κοζάνης και η απονομή σε αυτόν του Κλειδιού της πόλης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Στις 7 το απόγευμα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου: «Ανήφορος», ένα χαμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, με ομιλητή το Νίκο Μαθιουδάκη, Διδάκτορα Υφογλωσσολογίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου με γενικό τίτλο « Ημέρα Δωρητών». Συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα θα γίνει Δωρεά «Κάρτας χρήστη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης» σε σχολεία της Κοζάνης, στις 6:30 το απόγευμα Απονομή του Αργυρού Μεταλλίου της πόλης στον κ. Ιωάννη Ζήγρα για την προσφορά του στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και στις 7 το απόγευμα θα γίνει Προβολή ταινίας «Η μεταφορά», με θέμα την μετάβαση στο νέο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης – Προλογίζει ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, Κώστας Μπλιάτκας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα