Ορεστιάδα: Δώδεκα διαμερίσματα σε ΕΠΟΠ παρέδωσε ο Π. Καμμένος

12:55 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κτιριακό συγκρότημα 12 διαμερισμάτων εγκαινίασε και παρέδωσε εχθές στην Ορεστιάδα, σε ισάριθμες οικογένειες επαγγελματιών οπλιτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Οι οικίες κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου ποιότητας ζωής τους. «Είναι αδιανόητο να σπαταλώνται τόσα χρόνια υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς και το προσωπικό στην παραμεθόριο να μην μπορεί να στεγαστεί μέσω ορθολογιστικής

και διαφανούς διαχείρισης των διατιθέμενων πόρων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Καμμένος. Υπενθύμισε επίσης την προσπάθεια καταγραφής και αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που βρίσκεται ανεκμετάλλευτη μέχρι σήμερα, προαναγγέλλοντας τον πρώτο διαγωνισμό ενοικίασης τέτοιων ακινήτων, που θα γίνει τον Οκτώβριο, ώστε τα έσοδα από τα μισθώματα «να πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού». Αναφορά έκανε και στη μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών, σημειώνοντας πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεριμνά για την εξασφάλιση των πόρων που θα επιτρέψουν την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε επισκεφθεί το μειονοτικό δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, που ανακαινίστηκε από την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και εξοπλίστηκε από το ΥΠΕΘΑ με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Θράκης.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα