Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους-Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι πληγείσες περιοχές (video)

22:51 30/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα, μετά την Πελοπόννησο, χτύπησε το κύμα κακοκαιρίας κυρίως την Εύβοια, αλλά και τη Φθιώτιδα, τις Σποράδες και την Ανατολική Θεσσαλία, το οποίο κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτείνεται βαθμιαία στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Συνολική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι πληγές που αφήνουν πίσω τους, είναι μεγάλες. Τρεις άνθρωποι αγνοούνται στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ χάθηκε ένας κτηνοτρόφος στον Αλμυρό Βόλου.

Δείτε πως κινείται ο «Ζορμπάς»

Στην Πελοπόννησο,

η επόμενη μέρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας αποκαλύπτει σοβαρές ζημιές κυρίως σε Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αλλά και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, που επίσης κηρύχθηκαν χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο Κιάτο, έχει κοπεί η παραλιακή οδός της Ποσειδώνος από όγκους φερτών υλικών που μετέφεραν οι χείμαρροι. Ήδη, συνεργεία εργάζονταν όλη μέρα για την αποκατάσταση των δρόμων και της ηλεκτροδότησης, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα, και αναμένονται κλιμάκια του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες.

Στους δήμους Κιάτου και Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Δευτέρα και Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Η Μεσσηνία μετρά τις πληγές της (Φωτορεπορτάζ)

Συνολικά 14 σκάφη ανελκύστηκαν από το λιμάνι Καλαμάτας και το αλιευτικό καταφύγιο των Κυτριών. Σημαντικές είναι οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως σε ελαιόδεντρα. Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο 44,5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου, στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Αργους, στο ύψος των Αθικίων και στην επαρχιακή οδό Λουτρακίου-Σχίνου, στο ύψος των Πισίων.

Στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά από τον Πειραιά. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από τη Ραφήνα τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται έως το Μαρμάρι. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο.

πηγή ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις Προς τα βορειοανατολικά κινείται ο «Ζορμπάς» (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα