Κομοτηνή:30-9-2018 ΕΡΤ…Ενημέρωση

20:34 30/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
Τον Υπουργό Παιδείας είδαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές μετά το ζήτημα που έχει προκύψει με τα βιβλία των μειονοτικών Δημοτικών σχολείων. Σύμφωνα με το site Xanthi2.gr την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τους βουλευτές Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά και τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπεκ με αντικείμενο τα βιβλία

και εκπαιδευτικά υλικά του ελληνόγλωσσου προγράμματος των μειονοτικών δημοτικών σχολείων της Θράκης. Οι βουλευτές πρότειναν στον Υπουργό τη συγκρότηση επιστημονικής ομάδας εργασίας που θα αξιολογήσει το εκπαιδευτικό υλικό και θα καταθέσει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό του, καθώς και για πιθανές αλλαγές σε αυτό. Ο Υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση των τριών βουλευτών.

Ανακοίνωση Συλλόγου εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση για την αποχή των μαθητών από τα διδακτικά τους καθήκοντα και τις καταλήψεις γονέων στα μειονοτικά σχολεία εξέδωσε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης. Αναλυτικά: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης με αφορμή την αποχή των μαθητών των μειονοτικών σχολείων από τα μαθητικά τους καθήκοντα, την κατάληψη των σχολικών χώρων από τους γονείς των μαθητών με μοναδικό και κύριο αίτημα την αντικατάσταση των υπαρχόντων βιβλίων στα μειονοτικά σχολεία με αυτά των δημοσίων βιβλίων ως κύριο εκπαιδευτικό υλικό διδασκαλίας, αλλά και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των βιβλίων καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών σχολείων να μην προβούν σε σύνταξη πρακτικού. Καλεί το Υπουργείο Παιδείας ως αποκλειστικά υπεύθυνο για τη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Οι εκπαιδευτικοί, όπως πάντα, με συνέπεια και ευσυνειδησία θα συνεχίσουν να εργάζονται απρόσκοπτα και να επιτελούν το έργο τους, όπως αυτοί γνωρίζουν καλύτερα και όπως το πράττουν μέχρι σήμερα.

Πολιτισμός
Θεατρική παράσταση Επί Σκηνής
Στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων του, το Θεατρικό εργαστήρι Επί σκηνής παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σαμ Μπόμπρικ «Να ζει κανείς ή να μη ζει… κανείς» σήμερα στις 21:00 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30), με είσοδο ελεύθερη. Στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για την αγορά εξοπλισμού που θα χορηγηθεί στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής.

Βιβλιοπαρουσίαση
Το βιβλίο «Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου » στις επτά και μισή το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων παρουσία του συγγραφέα. Θα μιλήσουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χαράλαμπος Πουλόπουλος και η δημοσιογράφος του «ΠτΘ» Νατάσα Βαφειάδου.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 49χρονου αλλοδαπού για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη χθες (28-9-2018) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 49χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 49χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 13-09-2018 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω πινακίδες κυκλοφορίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου Ροδόπης.

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, την 29-9-2018 το πρωί, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 26χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αθλητικά
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο η κλήρωση του 20ου κυπέλλου Ελλάδος, με τον Ηρόδικο Κομοτηνής να έχει δύσκολη αποστολή καθώς θα παίξει στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο. Το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένο για τις 10 και 11 Νοεμβρίου. Έπειτα από την κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε, τα ζευγάρια της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι τα εξής: Μαρούσι – Άτλας. Ήφαιστος – Δωδεκάνησος. ΠΑΣΚΑ – Ίρις Καβάλας. Μέγας Αλέξανδρος – Ηρόδικος. Αετοί ΚρήτηςΗράκλειο. Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρικάλων.

Καιρός
Τη Δευτέρα (01-10-2018): Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές. Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα