Ομολογία ενώπιον δικαστή στην Ισπανία: «Ετοιμάζαμε μεγάλη επίθεση με εκρηκτικά»

18:29 22/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ , ένας από τους τέσσερις υπόπτους των επιθέσεων στην Καταλονία, ομολόγησε ενώπιον ενός δικαστή σήμερα ότι ο ισλαμιστικός πυρήνας, στον οποίο συμμετείχε, προετοίμαζε μια επίθεση πολύ μεγαλύτερης κλίμακας με τη χρήση εκρηκτικών υλών.

Ο ύποπτος επιβεβαίωσε ενώπιον ενός δικαστή όσα ομολόγησε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι δηλαδή ο πυρήνας προετοίμαζε μια μεγαλύτερη επίθεση σε σύγκριση με τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στο Καμπρίλς, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν.

Η κατάθεση του

Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ, που τραυματίστηκε στην έκρηξη στο σπίτι στο Αλκανάρ όπου η ομάδα των τρομοκρατών προετοίμαζε τις επιθέσεις, είναι για τους ερευνητές ιδιαίτερης σημασίας: Eίναι ο μόνος εκ των τρομοκρατών που παραμένει εν ζωή και για τον οποίο γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι διέμενε σε αυτό το σπίτι και μπορεί να αποκαλύψει όσα έκαναν ή απεργάζονταν οι ύποπτοι.

Κάτω από τα συντρίμμια, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 120 φιάλες βουτανίου και ίχνη ουσιών που συνήθως χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του TATP, ενός σπιτικού εκρηκτικού, που επιλέγει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Σχετική είδηση: Ισπανία: Ενώπιον του δικαστηρίου οι 4 συλληφθέντες για τρομοκρατία (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα