Ιταλία-σεισμός: Απεγκλωβίστηκε και το 3ο παιδάκι – Λέκκας: Γιατί ήταν τόσo καταστροφικός (video-pics)

18:29 22/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο νεότερος απολογισμός του σεισμού που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί της Ίσκια είναι δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί, 10 αγνοούμενοι και 25 τραυματίες, σύμφωνα με τους καραμπινιέρους της Νάπολης. Η νέα σεισμική δόνηση συνέβη μόλις δύο ημέρες πριν από τη θλιβερή επέτειο του καταστροφικού σεισμού στην Αματρίτσε στην Κεντρική Ιταλία. Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς

για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας διασώθηκε ένα βρέφος επτά μηνών, νωρίς το μεσημέρι ο 6χρονος αδερφός του, ενώ πριν από λίγο οι διασώστες απεγκλώβισαν και το τρίτο παιδί, τον 11χρονο αδερφό τους, που παραμένε κάτω από τα συντρίμμια. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας εξηγεί στην ΕΡΤ τους λόγους που ο σειμός παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ισχυρός σε ένταση, προκάλεσε τόσο εκτεταμένες καταστροφές.

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη από την Ελλάδα

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας εκφράζει με δύο tweet, στην ελληνική και την ιταλική γλώσσα, το υπουργείο Εξωτερικών για τον καταστροφικό σεισμό.

«Εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον φίλο ιταλικό λαό στις δύσκολες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο νησί Ίσκια» τονίζεται στην ανάρτηση στο twitter του ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ιταλία: Νεκροί και αγνοούμενοι από σεισμό 4 Ρίχτερ στο νησί της Ίσκια

Keywords
Τυχαία Θέματα