Ομόφωνη στήριξη των αγροτών από το περιφερειακό συμβούλιο

22:01 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνη απόφαση έλαβε σήμερα το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο Λάρισας για την στήριξη του αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα και των αιτημάτων τους. Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα μπλόκα του Πλατυκάμπου, της Καρδίτσας και των Τρικάλων επισκέφθηκαν το περιφερειακό συμβούλιο και κατέθεσαν ψήφισμα, το οποίο έγινε αποδεκτό από το περιφερειακό συμβούλιο.

Στο κοινό ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «εκατοντάδες μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας δίνουν αγώνα επιβίωσης στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην περιοχή. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και τα αιτήματα μας εκφράζουν την

αγωνία για το παρόν και το μέλλον μας στην παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα».

Στην συνεδρίαση εκτός από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του περιφερειακού συμβουλίου (τυχερός αναδείχθη ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος), παρέστησαν και εκπρόσωποι Συλλόγων από τα Βαρέα Αθλήματα, οι οποίοι και ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας στην εφαρμογή μαγνητικής κάρτας στο ΕΑΚΛ από την Διοίκηση του, καθώς και στην εφαρμογή τουρνικέτ για την είσοδο και έξοδο επισκεπτών και αθλητών. Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος και με την κάρτα γιατί αντίκειται σε θέματα που έχουν σχέση με τα προσωπικά δεδομένα και ξεκαθάρισε ΄οτι η Περιφέρεια είναι υπέρ της ελεύθερης εισόδου αθλητών και επισκεπτών στο ΕΑΚΛ.

Τέλος για το θέμα της μόλυνσης στον Τιταρρήσιο ο περιφερειάρχης απαντώντας στην ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισε ότι στην περιοχή κατά τη διάρκεια του 2017 έχουν γίνει 240 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 17 πρόστιμα, ενώ μπήκε «λουκέτο» και σε μια επιχείρηση. Σε όλη τη Θεσσαλία έγιναν, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης 1.034 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 117 πρόστιμα. Για το συγκεκριμένο συμβάν στον Τιταρρήσιο ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες βάσει των αποτελεσμάτων των ελέγχων θα προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα