Μ. Σφακιανάκης: Στόχος κυβερνοεπιθέσεων η χώρα μας

21:43 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και η χώρα μας είναι κέντρο επιθέσεων, δήλωσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Εμμανουήλ Σφακιανάκης, μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα: «Διαδικτυακή Ασφάλεια – Κανόνες – Συμπεριφορές – Μύθοι και Πραγματικότητες» που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας σε συνεργασία με το CSI Institute.

«Το

πιστεύω και το βλέπω καθημερινά. Γιαυτό το λόγο υπάρχει η νέα νομοθεσία η οποία έχει να κάνει με το GTPR όπου στις 25 Μαϊου όποια εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία που αφορά και τις κυβερνοεπιθέσεις θα έχει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τα πρόστιμα που έρχονται», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

Οσον αφορά τους γονείς ο κ. Σφακιανάκης, επεσήμανε ότι «οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους και να μάθουν το διαδίκτυο. Γιαυτό το λόγο το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας από τις 6 Φεβρουαρίου δημιουργεί την Ακαδημία Γονέων όπου θα μπορούν οι γονείς να μαθαίνουν τα πάντα για το διαδίκτυο μέσα από το διαδίκτυο».
Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στο τι είναι το διαδίκτυο, ποιες διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου, τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου, τα φαινόμενα Εποχής – Εθισμός – Κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους, καθώς και στην απάτη και το διαδίκτυο και τη μετάλλαξη παραδοσιακών εγκλημάτων σε ηλεκτρονικά.
Στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Σφακιανάκη, μίλησε η ψυχολόγος – εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια του σχολείου Ζωή Δεληζώνα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Χρύσα Βουλγαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα