Ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου για τα λατομεία

00:04 11/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ολοκληρωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου για τη βιώσιμη λειτουργία των λατομείων, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και εκπρόσωποι λατόμων που είχαν εναποθέσει στον Δήμο τις ελπίδες τους για άρση των εμποδίων στην επαναλειτουργία των λατομείων.

«Η τεκμηριωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής, αναφέρει ο εισηγητής των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, προέκυψε

μέσα από μια ουσιαστική διαβούλευση και προεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς και τους λατόμους.

Παρά τις μικροκομματικές σειρήνες, τις κινδυνολογίες, τα εμπόδια και τις ανεδαφικές εκθέσεις ιδεών διαφόρων, εργαστήκαμε μεθοδικά, τεκμηριωμένα και προτάξαμε το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, στο πλαίσιο πάντοτε της νομιμότητας και του ειδικού πλαισίου για τη λειτουργία λατομικών χώρων.

Το σύνολο των προτάσεών μας, οι εγγυήσεις που προσφέρει ο Δήμος, η πολύπλευρη στήριξη των συνεταιρισμών και σε αποκαταστάσεις, η διάθεση δύο νέων χώρων 150 στρεμμάτων για βιώσιμη εκμετάλλευση κ.α., υπερψηφίστηκαν από όλους και μάλιστα δεν υπήρξε κάποια άλλη ολοκληρωμένη αντιπρόταση για να συζητηθεί.

Η Δημοτική Αρχή και η παράταξη πλειοψηφίας «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», ανέλαβαν και πάλι την ιστορική ευθύνη να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο την ανάπτυξη στην περιοχή με όρους περιβαλλοντικής αειφορίας και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο.

Εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για όλον τον Δήμο και η ομόφωνη υπερψήφιση των προσπαθειών μας, αποτελεί αναγνώριση της συλλογικής μας δράσης.

Ενώνουμε δυνάμεις για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, την μετάβαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε μία νέα εποχή ευημερίας. Συνεχίζουμε υπεύθυνα.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα