Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για τις Ρευματικές Παθήσεις. Τί λένε οι επιστήμονες

13:19 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το μυαλό των περισσότερων όταν ακούν ρευματική πάθηση πηγαίνει στον πόνο στις αρθρώσεις. Οι ρευματικές παθήσεις δεν είναι μόνο αυτό. Μπορούν να «χτυπήσουν» οποιοδήποτε όργανο και η διάγνωσή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί μεγάλη εμπειρία. Για τους λόγους αυτούς, μεταξύ άλλων, έγινε το 6ο πανελλήνιο συνέδριο ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων στη Λάρισα. Για να δώσει τις τελευταίες εξελίξεις και οδηγίες στους γιατρούς, ρευματολόγους και άλλων ειδικοτήτων που χειρίζονται ασθενείς

με ρευματικές παθήσεις.» επεσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο καθηγητής-δ/ντης της ρευματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και πρ. της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Λάζαρος Σακκάς.

Σύμφωνα με τον κ.Σακκά τα συμπτώματα των ρευματικών παθήσεων μοιάζουν πολύ με αυτά που προκαλούνται από μικροβιακές λοιμώξεις και αν δεν γίνει σωστή διάγνωση μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον ασθενή, καθώς η αγωγή για λοίμωξη έχει αντίθετα αποτελέσματα αν ο ασθενής πάσχει τελικά από ρευματική πάθηση.

Καμπανάκι για επίσκεψη στο γιατρό και περαιτέρω διερεύνηση είναι οι αποβολές σε νέες εγκυμονούσες γυναίκες, ο πόνος στη μέση που επιμένει για μέρες και η δυσκαμψία στα άκρα των χεριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα