Βόρειο αιγαίο: Κουτσουρεμένα τα δρομολόγια στις άγονες αεροπορικές

13:17 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση των άγονων αεροπορικών γραμμών από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αφορά δύο γραμμές . Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, από τις συνολικά 28 άγονες γραμμές που προκηρύχθηκαν στον διαγωνισμό της ΥΠΑ οι 8 γραμμές θα εκτελούνται

χωρίς επιδότηση. Το συνολικό αντιστάθμισμα που θα καταβληθεί ανέρχεται σε περίπου 9 εκατομμύρια ετησίως, έναντι 45 εκατομμυρίων ετησίως που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα ωστόσο περικόπτονται δρομολόγια .

Στην αεροπορική εταιρεία ASTRA AIRLINES η γραμμή Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Ικαρία έναντι μεγίστου οικονομικού αντισταθμίσματος 2.121.603,14 ευρώ.

Για 10 γραμμές, για τις οποίες δεν υπεβλήθησαν προσφορές ή δεν προέκυψε ανάθεση από τη διαγωνιστική διαδικασία, διενεργήθηκε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την εκμετάλλευσή τους από αύριο Σάββατο 1η Οκτωβρίου έως και το τέλος Μαρτίου 2017 ως ακολούθως:

Μεταξύ αυτών η γραμμή Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος όπου ανατέθηκε στην αεροπορική εταιρεία OLYMPIC AIR έναντι αντισταθμίσματος 606.884 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα