Ολοκληρωμένη παρουσίαση της «Καταχνιάς» του Χ. Λεοντή αύριο στη Λάρισα

14:35 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το έργο του Χρήστου Λεοντή «ΚΑΤΑΧΝΙΑ», ανεβαίνει αύριο στο Δημοτικό Ωδείο για πρώτη φορά ολοκληρωμένο στη Λάρισα, στο πλαίσιο εκδήλωσης της αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων με αφορμή τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λάρισας, αλλά και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια ¨λαϊκή καντάτα, η οποία καλύπτει το τρίπτυχο: Κατοχή-Αντίσταση-
Απελευθέρωση¨. Αποκαλύπτει απ΄ την αρχή τη στάση του νέου συνθέτη απέναντι στα μουσικά πολιτιστικά προβλήματα

της εποχής και του δρόμου που διαλέγει αν ακολουθήσει.
Στην παρουσίαση της «Καταχνιάς» για πρώτη φορά στη Λάρισα, όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με τους συντελεστές ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλ. Μπατζανούλης, η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Σπύρο Καβαλλιεράτο και η διδασκαλία της «Χορωδίας της Λέσχης των Φιλομούσων» από τη μαέστρο της κ.Μάγδα Αλεξανδρή-Δημόκα. Τα τραγούδια μαζί με την χορωδία θα ερμηνεύσουν ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μαριάννα Ζάχου, ενώ στον ρόλο του αφηγητή θα βρίσκεται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Τσιάνος. Την όλη εκδήλωση επιμελείται και συντονίζει ο φιλόλογος Χρήστος Αλμυρούλης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπατζανούλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Χρ. Λεοντής από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης για την προσφορά του. Ο αντιδήμαρχος θυμήθηκε ότι για πρώτη φορά είχε προγραμματιστεί συναυλία του Λεοντή το 1979 επί δημαρχίας Χονδρονάσιου στην κεντρική πλατεία, την οποία απαγόρευσε η Αστυνομία και η Εισαγγελία και η οποία έγινε στην είσοδο του δημαρχείου Λαρισαίων, αλλά διεκόπη από μια έντονη βροχόπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα