Ξεκινά η κατασκευή του βιολογικού Πολυγύρου-Καλυβών

14:18 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εκτέλεση ενός ακόμα σημαντικού έργου που διασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στο Δήμο Πολυγύρου ξεκινά τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης Πολυγύρου – Καλυβών Δήμου Πολυγύρου» προϋπολογισμού 9.873.949 ευρώ, η σύμβαση για την κατασκευή του οποίου υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι υπό έργο της πράξης «Έργα Συλλογής Μεταφοράς, Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Πολύγυρου– Καλύβων Δήμου Πολυγύρου» με προϋπολογισμό 26.900.994 ευρώ, που είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2014

– 2020 στον άξονα προτεραιότητας «02 – Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων του Ε.Π. Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού έργου σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων του Πολυγύρου, μήκους 26,9 χιλιομέτρων, και των Καλυβών μήκους 14,4 χιλιομέτρων.

Η κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πολυγύρου – Καλυβών θα είναι δυναμικότητας 17.000 ικ., προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής και προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα