Ορεστιάδα: Θετικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας

09:09 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της εφαρμογής της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ), μετά από την έναρξη εφαρμογής του θεσμού πριν από δύο εβδομάδες από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας.
Ένα όχημα τύπου βαν, στελεχωμένο με τρεις αστυνομικούς πραγματοποιεί καθ΄όλη τη διάρκεια της βδομάδας επισκέψεις σε όλα τα χωριά της ζώνης ευθύνης της Διεύθυνσης προκειμένου να έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους, να καταγράφει τυχόν προβλήματα και να δίνει λύσεις όπου χρειάζεται ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα

να διεκπεραιώνει υπηρεσιακά θέματα όπως επικύρωση του γνησίου υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις κ.α. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις συνέβαλε στο να μεταφέρει ακόμα και φαρμακευτική αγωγή σε ηλικιωμένη απομακρυσμένου οικισμού από το πλησιέστερο φαρμακείο. «Η μοναξιά κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων γεννά ανασφάλεια. Εμείς είμαστε κοντά τους και αυτός είναι ένας από τους ρόλους της ΚΑΜ» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης ο οποίος διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί της μονάδας συνεχίζουν να διατηρούν το ρόλο τους.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα