Οι τελευταίες εξελίξεις παρουσιάστηκαν στις Ημέρες Νευρολογίας στη Λάρισα

22:13 2/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για 8η χρονιά η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων διοργάνωσαν το Συνέδριο «Ημέρες Νευρολογίας» στην Λάρισα. Και φέτος το συνέδριο όπως και κάθε χρόνο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προσπαθεί μέσα από τις διαλέξεις και τη συζήτηση να δώσει απαντήσεις σε προβληματισμούς και διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στην καθημερινή τους Ιατρική

πράξη.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων, Αλ. Παπαδημητρίου και ο Καθηγητής Νευρολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής τουτ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Γ. Χατζηγεωργίου, “οι νευρολογικές γνώσεις συνεχώς εμπλουτίζονται, νέοι παθογενετικοί μηχανισμοί σε πολλά νευρολογικά νοσήματα αποσαφηνίζονται και νέοι θεραπευτικοί στόχοι καθορίζονται.

Ο σημερινός νευρολόγος σε όποιο πεδίο και να εργάζεται, Νοσοκομείο, ιδιωτικό ιατρείο, ασφαλιστικό ταμείο καλείται μέσα σε λίγο χρόνο να πάρει σημαντικές αποφάσεις, να καταστρώσει την στρατηγική για την σωστή διάγνωση (επιλογή εργαστηριακών εξετάσεων) και την θεραπεία (επιλογή θεραπευτικού σχήματος)”.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η ειδική διαπανεπιστημιακή συνεδρίαση όπου κάθε πανεπιστημιακή κλινική της χώρας παρουσίασε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ασθενών με προβληματισμό στη διάγνωση και τη θεραπεία.
Επίσης πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την φυσική αποκατάσταση στα νευρολογικά νοσήματα, ένας τομέας ιδιαίτερα σημαντικός αφού τα περισσότερα νευρολογικά νοσήματα οδηγούν σε κινητική ή νοητική αναπηρία. Επίσης έγινε αναφορά για τους προβληματισμούς στα μείζονα νευρολογικά νοσήματα (Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, νόσο Πάρκινσον, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Επιληψία).
Τέλος υπήρξε και ενότητα για τις τελευταίες εξελίξεις που παρατηρήθηκαν το 2017 στο τομέα της Νευρολογίας και έχουν πρακτικό ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα