Οι προτεραιότητες για το Ταμείο Ανάκαμψης – Σε διαβούλευση τη Δευτέρα το σχέδιο Πισσαρίδη

16:19 31/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι παράμετροι και τα επόμενα βήματα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή. Σε δημόσια διαβούλευση θα δοθεί τη Δευτέρα το προσχέδιο της Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, που έχει εκπονήσει η «Επιτροπή Πισσαρίδη», ενώ συγκροτείται πενταμελής Εκτελεστική Επιτροπή που θα «τρέξει» το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ως μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιο Ανάκαμψης, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τόνισε ότι η πρόκληση είναι να

μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης και ανακοίνωσε τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για τη διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο.

Αναφερόμενος στην ιστορική απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και τα 72 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα μας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συνιστά μία μοναδική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και τον συνολικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα