Κέρκυρα: Λυρική βραδιά Casta diva

15:41 31/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Casta Diva – Μια προσευχή στη Σελήνη” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πανσέληνο του Αυγούστου, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 21:30 στην Πάνω Πλατεία, με ελεύθερη προσέλευση.
Διοργανωτές είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, η Εφορία Αρχαιοτήτων – το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμομύλου και η Δημοτική Χορωδία San Giacomo.
Τις άριες και τα τραγούδια της βραδιάς, θα ερμηνεύσουν οι βαρύτονοι, Παντελής Κοντός, Πέτρος Καρύδης, Σωτήρης Τριάντης και Παύλος Πανταζόπουλος.
Την κεντρική

άρια της βραδιάς ‘’Casta Diva’’ από την όπερα ‘’Norma’’ του Vincenzo Bellini, θα ερμηνεύσει μια από τις σημαντικότερες λυρικές τραγουδίστριες της εποχής μας, η σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη.
Τα χορωδιακά μέρη θα ερμηνεύσει η Δημοτική Χορωδία ‘’San Giacomo’’. Διεύθυνση χορωδίας, Antoniy Ivanov.
Την δωδεκαμελή ορχήστρα απαρτίζουν οι μουσικοί, Ρεντόνα Κόλλα, βιολί, Ειρήνη Αρακλειώτη, βιολί, Σπύρος Γρηγορόπουλος, βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, βιολοντσέλο, Γιάννης Κουτάγιαρ, κόντρα μπάσο/ ηλεκτρικό μπάσο, Λουϊζα Βέργη, φλάουτο, Τόνια Τόμπρου, φλάουτο, Γιώργος Κοσκινάς, κλαρινέτο, Κωνσταντίνα Καρύδη, κόρνο, Σωκράτης Τρουπτσίδης, κρουστά, Σπύρος Κατσούρης, κρουστά και Μαριλένα Ελούλ, πιάνο. Ακόμα συμμετέχουν οι μουσικοί, Γιάννης Κούρκουλος, ακορντεόν, Ελεάνα Σιμάτη, μαντολίνο και Τάσος Ρώσσης, τρομπέτα.
Στην μουσική διεύθυνση, ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, της ‘’Παλαιάς’’ μας, ο Σπύρος Προσωπάρης, που έκανε και την μεταγραφή των έργων για μικρό ορχηστρικό σύνολο.
Το κοστούμι που θα φορέσει η Βασιλική Καραγιάννη, εμπνεύστηκε, σχεδίασε και δώρισε για τη βραδιά μας, ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής μόδας, Λάσκαρης ‘’Laskaris Couture’’.
Την σκηνοθεσία και την παρουσίαση της βραδιάς υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας.
Η βραδιά αφιερώνεται στην σπουδαία λυρική τραγουδίστρια και για χρόνια δασκάλα φωνητικής στο νησί μας, Βαρβάρα Γκαβάκου, που έφυγε από κοντά μας ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 5 Αυγούστου του 2019.
Στην παράσταση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον ‘’covid -19’’ (αποστάσεις ασφαλείας κλπ) όπως ο νόμος ορίζει.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα