Οι πόροι για το κοινωνικό εισόδημα στο επίκεντρο της διαβούλευσης

15:41 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H εξεύρεση των πόρων που θα χρηματοδοτήσουν το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου,με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξοικονόμηση 900 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης μέσω της αναδιάρθρωσης των κοινωνικών επιδομάτων.

Η κ. Φωτίου είχε δηλώσει την Τρίτη σε εκδήλωση της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα ότι ήταν αντίθετη σε ενδεχόμενες περικοπές επιδομάτων, οικογενειακών και αναπηρικών.

Η ίδια υποστήριξε ότι ο εξορθολογισμός του συστήματος θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.

Κατά την συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, ενημερώθηκαν οι επικεφαλής των θεσμών για τον σχεδιασμό και την πορεία των πρωτογενών δαπανών, με στόχο να εξασφαλιστούν πόροι για την χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και άλλων κοινωνικών προγραμμάτων σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα θα εξετασθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα