Οι «Πνεύμονες-Lungs», για λίγες παραστάσεις, στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις

10:01 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το έργο του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Ντάνκαν ΜακΜίλαν, «Πνεύμονες-Lungs», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, παρουσιάζεται στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις, από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, μόνο για 20 παραστάσεις.

«Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν

πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο», επισημαίνει ο Ντάνκαν ΜακΜίλαν ο οποίος επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις. Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας, χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

Το έργο

Οι «Πνεύμονες» (2011) του Duncan Macmillan, είναι μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο χρόνος, όμως, είναι εναντίον. Απ’ τη μια η επιθυμία για ένα παιδί και απ’ την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια.

Μα πώς να αποφασίσουν για το μέλλον, όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο; Το έργο δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας» που, μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία ζωής.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης

Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη

Σκηνικά-κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Video-trailer: Θάνος Κερμίτσης

info

Θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, 210 3425170 (ώρες ταμείου: 12:00 με 21:00)

Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00

Από 16 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2017

Διάρκεια: 75’

Τιμές εισιτηρίων: 15 € κανονικό, 12 € μειωμένο & 10 € ανέργων

Προπώληση: Προφορά μέχρι την πρεμιέρα 10 Ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα