Οι κατολισθήσεις στο Πήλιο και Ισθμό – Εκκενώθηκε οικισμός στην Πιαλεία Τρικάλων (video)

11:15 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η χτεσινή κακοκαιρία άφησε προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας προκαλώντας κατολισθήσεις, ακόμη και στον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ εκκενώθηκε οικισμός σε χωριό του νομού Τρικάλων. Ορισμένα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Σε αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου και του συστήματος υδροδότησης ώστε να ανοίξουν τα σχολεία και να επιστρέψει η ζωή στους καθημερινούς της ρυθμούς προχωρούν συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων στο Πήλιο.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς –Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης μίλησε στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και για την κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού.

Στα Γρεβενά τα προβλήματα περιορίζονται πλέον στην ηλεκτροδότηση τριών οικισμών τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται εκεί για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση. Παραμένουν επίσης και κάποια προβλήματα στην υδροδότηση ορισμένων οικισμών λόγω των διακοπών στο ρεύμα . Το οδικό δίκτυο στα πεδινά λειτουργεί κανονικά καθώς και η Εγνατία οδός, ενώ χρειάζεται προσοχή στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στον Χορτιάτη δεν υπάρχουν πλεον προβλήματα από την χιονόπτωση και όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης είναι καθαρό. Κλειστά παραμένουν σχολεία στο δήμους Βόλβης Ωραιοκάστρου και τρία δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Λαγκαδά.Αρνητικές θερμοκρασίες στην Φλώρινα -10 στα ορεινά. Πολύ προσοχή λόγω του παγετού χρειάζεται σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Φλωρινα Πρέσπα και Αμύνταιο και στην Καστοριά που από το πρωί έριχνε αρκετό χιόνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα