Οι καθηγητές Ικαρίας – Φούρνων ενημερώνουν τους γονείς για το νέο νομοσχέδιο Παιδείας.

15:04 12/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ενημέρωση των γονέων για το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι ο στόχος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ικαρίας – Φούρνων εκφράζοντας τις ανησυχίες τους όπως δηλώνουν, εστιάζοντας στις διατάξεις που κάνουν «το δημόσιο σχολείο χειρότερο, πιο αυταρχικό, πιο αφιλόξενο και πιο δύσκολο όπως: την αύξηση στα εξεταζόμενα μαθήματα, το μέσο όρο προαγωγής από 9,5 σε 10 ανά τάξη και σε 13 για το γενικό μέσο όρο με στόχο τους «μαθητές του τελευταίου θρανίου», τους πιο αδύναμους, αυτούς που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη.

Σε

αυτή τη λογική κινείται και η τράπεζα θεμάτων, μια διαδικασία μίνι Πανελλαδικών σε κάθε τάξη του Λυκείου.. με αποτέλεσμα να δυσκολεύει κάθε χρονιά το πέρασμα στην επόμενη τάξη και όλο και λιγότεροι να μένουν στο σχολείο, ενώ πολλαπλασιάζονται τα φροντιστήρια.. το ηλικιακό όριο των 17 ετών για την εγγραφή στα ΕΠΑΛ, που πετάει έξω από το σχολείο το 1/3 των μαθητών που είναι ενήλικες και ψάχνουν μια δεύτερη ευκαιρία ενώ παράλληλα αφαιρεί πλέον το δικαίωμα σε όποιον έχει απολυτήριο Λυκείου να αποκτήσει και μια τεχνική ειδικότητα…» για το θέμα των καμερών: …. «Κανείς με στοιχειώδη παιδαγωγική κατάρτιση δε μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα πως η τηλεκπαίδευση μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης… εμείς θα σταθούμε στο δικαίωμα κάθε παιδιού να έχει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Και γι αυτό δεν αρκεί να έχει κωδικό για να μπει στην πλατφόρμα. Δεν αρκεί καν να του εξασφαλιστεί, που δεν του εξασφαλίζεται, υπολογιστής και σύνδεση στο διαδίκτυο. Απαιτείται η φυσική του παρουσία στην τάξη, και η δική του και του εκπαιδευτικού. Και από αυτήν ακριβώς την υποχρέωση του προσπαθεί το υπουργείο να ξεφύγει. Και επιδιώκει να την αντικαταστήσει όσο μπορεί με την κάμερα».

The post Οι καθηγητές Ικαρίας – Φούρνων ενημερώνουν τους γονείς για το νέο νομοσχέδιο Παιδείας. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα