Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου

14:20 2/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιατρική παρέμβαση στην περιοχή του Έβρου ξεκίνησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, προκειμένου να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες μεταναστών και προσφύγων που περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η Οργάνωση θα υλοποιήσει πρόγραμμα τεσσάρων μηνών, προσφέροντας βασική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου Ορεστιάδας αλλά και σε άλλες δομές του νομού, όπου διαπιστώνονται ανάγκες. Η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελείται από γιατρό, μαία, υπεύθυνο προαγωγής υγείας και πολιτισμικούς

διαμεσολαβητές. Σημειώνεται ότι η παρουσία της Οργάνωσης στον νομό είχε προαναγγελθεί από τον Ιούνιο από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είχε αναφέρει ότι μετά το τετράμηνο πρόγραμμα των Γιατρών χωρίς Σύνορα, θα ακολουθήσει 18μηνη υγειονομική κάλυψη του Κ. Υ. Τ. Φυλακίου από τον Ερυθρό Σταυρό. Η ενίσχυση της δομής με ιατρικό προσωπικό κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων, που στο πρώτο εξάμηνο του 2018 υπερέβησαν τα 10.000 άτομα, έχοντας ξεπεράσει ήδη το σύνολο των αφίξεων του 2017. Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα παρείχαν και πάλι ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν σε δομές του Έβρου, κατά την πενταετία 2009-2014.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα